Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ölümsüz Bir Lider ” olduğunu belirterek, “Atatürk’ün ölümsüz lider olması, Onun tarihi kişiliğinden kaynaklanmaktadır. Atatürk askerlik, devlet adamlığı ve reform alanlarında başarının temelini oluşturan tüm özellikleri kendi kişiliğinde toplamış ender liderlerden biridir” dedi.

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikal edişinin 76. yıldönümünde, Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen etkinliklerle anıldı. Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve yöneticilerin katıldığı etkinlikler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başladı.

Genel Müdür Toklucu, Mustafa Kemal Atatürk’ün engin ileri görüşlülüğü ile kurduğu Cumhuriyetin, kapsamlı bir aydınlanma ve çağdaşlaşma atılımı olduğunu söyledi.

“Atatürk’ün mücadeleci, güçlükler karşısında yılmayan kişiliği, milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır” diyen Toklucu, şöyle devam etti:

“Mustafa Kemal Atatürk, bütün düşüncelerini fiile dönüştürürken gücünü millet sevgisinden almış, ki şiliğini oluşturan eşsiz vasıflarla kitleleri sürükleyebilen, fikirleri, görüşleri, eserleri ile diğer milletlerin bağımsızlık ve hürriyet mücadelelerinde örnek alınan devlet adamı olmuştur. Atatürk’ün ebediyete intikalini tarifi imkansız bir acı ile idrak ediyoruz.”

Anma töreni kapsamında, Tarih Öğretmeni Mustafa Demir günün anlam ve önemini dile getirmesi, Sanko Koleji öğrencisi Hakan Tekerekoğlu’nun “Yakın Heykellerimi” isimli şiiri okumasıyla devam etti.

Tören, etkinliğe katılanların Atatürk’ün büstü önünden saygı geçişi ve çiçek sunumu ile sona erdi.