Pamukkale Üniversitesi Polifonik Korosu ve Gençlik Oda Orkestrası, Gaziantep’in 93. Kurtuluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Özel Sanko Okulları’nda konser verdi.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde, Özel Sanko Okulları Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen konser, izleyenlere coşkulu anlar yaşattı. Özel Sanko Okulları Ortaokul öğrencilerinin slayt eşliğinde Antep Oratoryosu ve öğrenci korosunun Antep türkülerini seslendirmelerinin ardından, Pamukkale Üniversitesi Polifonik Korosu ve Gençlik Oda Orkestrası sahne aldı. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu konserin birinci bölümde çok sesli şarkı ve türkülerden oluşan dinleti izleyicileri büyüledi. İkinci bölümde, orkestranın ve koronun seslendirdiği Antep yöresi türkülerine, repertuvardaki eserlere salondaki konuklar eşlik ettiler. Konserin sonunda Özel Sanko Okulları Ortaokul Korosu ve Pamukkale Üniversitesi Korosu Atam İzindeyiz Marşını hep birlikte seslendirdiler.

Gecenin sonunda Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut’a, koro ve orkestra şeflerine şükranlarını sundu. Toklucu, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut’a, günün anısına Gaziantep el sanatlarından bakır işlemeli tabak, Prof. Dr. Akbulut da üniversite plaketi ve flamasını Toklucu’ya takdim etti.

Konsere SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Danışma Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.