Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Üniversite Gençliği Değerleri: Korkular, Umutlar, Gelecek Beklentileri” adlı konferansta öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu.

Konferansın açılışında konuşan İslahiye İİBF Dekanı Prof. Dr. Altıntaş, fakültenin kuruluşu hakkında bilgi vererek, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi’nde Yüksek Lisans Programını açtıklarını, uluslararası anlaşmalar yaparak İspanya ve Rusya’daki üniversitelerle doktora programları oluşturduklarını belirtti. Prof. Dr. Altıntaş, Mevlana, Erasmus ve Bologna süreci ile öğrencilerin ve akademisyenlerin yurt dışında eğitim-öğretim görme hakkını genişlettiklerini söyledi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, memleketi olan İslahiye’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Öğrencileri psikolojik moral bozukluğuna ve karamsarlığa düşmemeleri konusunda uyaran Prof. Dr. Nuri Yavuz, “Asli ve birinci göreviniz çalışmak, başarılı olmak ve iyi bir öğrenci olmaktır. Çalışmadan hayatı idame ettiremezsiniz. Gençlikte çalışırsanız yaşlılıkta rahat edersiniz. Zorluklarla mücadelede başarıya giderken asla yılgınlığa düşmeyin. Hedefinizi iyi seçin. Hayat karamsarlığa yer vermeyecek kadar güzel” diye konuştu.

“Mazeret kişiliği gelişmemiş insanın marifetidir” diyen Prof. Dr. Yavuz, eğitilmiş bir toplumun sosyal hayatının da farklı olduğunu, eğitilmiş bir insanın ekonomisinin daha iyi olduğunu vurgulayarak, öğrencilere kararlılıkla, yaptıkları işin en iyisini yapmalarını, ideallerini büyük tutmalarını tavsiye etti.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorunlarını yanıtlayan Prof. Dr. Nuri Yavuz, eğitimlerini aksatmadan çalışmalarını söyledi.

Programın sonunda; İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı ve İslahiye İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş tarafından Prof. Dr. Nuri Yavuz’a teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi. GAÜN İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İslahiye Yerleşkesi, Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun Konferans Salonu’nda İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen konferansa; İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, İslahiye İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Ömüral Beşikçi, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.