Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle GAÜN’ü ziyaret eden Hatice Karslıgil Ortaokulu öğrencileri Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ile sohbet etti.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı, oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçerken, Rektör Prof. Dr. Coşkun öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Coşkun, “Mutlaka hayaliniz olsun ve hayallerinizin peşinden gidecek cesaretiniz, cesaretinizi besleyecek bilginiz olsun. Cesur, bilgili ve hayali olan insanlar olursanız kimse sizi tutamaz” dedi.

Ders çalışmanın dışında öğrencilere hobi edinmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Coşkun, “Satranç sadece oyun değil çünkü düşünme gücünü arttırır. İnsanoğlu olarak düşünmek üzere yaratılmışız. Aklınızı iyi kullanın. Düşünme gücü, akıl en güzel varlımız. Hayatta sorgulayarak yukarıya doğru çıkılır. Muhakeme edin. Fizik formüllerini belki ezberlemek zorundasın ama formülün ne işe yaradığını muhakeme etmek lazım. Bunları da geliştirmek için satranç oynayabilirsiniz” diyerek, öğrencilere zaman zaman düşünmeye yönelik bilmeceler sordu.

Prof. Dr. Coşkun, “Hayatınızı dolu dolu yaşayın. Bir güzel söz vardır: Hayatı müsvette yaşamayın. Temize çekmeye vaktiniz olmayabilir. Çocukluğunuzu gençliğiniz yaşayın. Oyun oynayın, film seyredin. Her şeye vakit var ama programlayın. Kitap okuyun, ne kitabı olursa olsun okuyun. Kitabın zararı yoktur. Kütüphane ile dostluk kurun. Okuduğunuz kitabı da bir arkadaşınızla paylaşın. Böylece hem aklınızda kalır hem de arkadaşınızı da teşvik etmiş olursunuz” diyerek, öğrencilere ayda en az bir tane kitap okumalarını önerdi.

Sohbetin sonrasında, Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürü Güray Acar tarafından Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a hediye takdim edildi.