Gaziantep’te sağlık çalışanlarının katılımıyla düzenlenen futbol turnuvası Özel Deva Hastanesi’nin şampiyonluğuyla sona erdi.

Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle mücadele programına destek vermek amacıyla 13 Ekim’de 16 takımın katılımıyla başlayan futbol turnuvası, 3 Kasım’da yapılan final maçıyla tamamlandı. Barut Medikal sponsorluğunda Gaziantep’te hizmet veren özel ve kamu sağlık kuruluşların katılımıyla yapılan turnuvanın final maçı Özel Deva Hastanesi ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasında yapıldı. Büyük çekişmeye sahne olan final maçını Özel Deva Hastanesi 2-1 kazandı. Şampiyon takım kupasını turnuvanın sponsoru Barut Medikal firmasının sahibi Mehmet Ali Barut’un elinden aldı.

Kupa töreninde bir konuşma yapan Mehmet Ali Barut, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz turnuva 16 takımın katılımı ile başladı. Çok güzel maçlar izledik. Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyle mücadele programına bizde ilimizde sağlık çalışanlarının katıldığı futbol turnuvasıyla destek verdik. Temennimiz önümüzdeki yıllarda bu turnuvanın daha fazla takımın katılımı ile sürmesi. Şampiyon takımın oyuncularını ödül olarak bir günlük kaplıca tatiline gönderiyoruz. Turnuvada mücadele eden tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bize turnuva boyunca desteklerini esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüze, Halk Sağlığı Müdürümüze ve özel hastane yönetimlerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Turnuvaya katılan sağlık çalışanları da, bu tür etkinlikler ile stres attıklarını ve rahatladıklarını ifade ederek turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.