Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin, yayımladığı mesajda, Atatürk’ün üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini ifade etti.

Bugün Atatürk’ün aziz hatırasını yad ederken, Türkiye’yi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçle çalıştıklarına işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

“Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir. Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla, ülkemize sınıf atlatmıştır. Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyet’in halka dayanan dinamik yapısı yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır.”

Şahin, bu şuurla bugün, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak Cumhuriyet’in ideallerine ve hedeflerine, aziz milletlin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecan ve azimle çalıştıklarına vurgu yaptı.

Cumhuriyet’ten bugüne dönem dönem sıkıntılar yaşansa da halkın iradesi ve egemenliğine sahip çıkması sayesinde Türkiye’nin askeri, siyasi ve ekonomik krizlerin üstesinden geldiğini, demokrasinin evrensel standartlarını oluşturmak için ciddi adımlar atıldığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye, milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle birbirine her geçen gün daha da kenetleniyor, demokrasi standartlarını her geçen gün yükselttiği dünyada da barışın, adaletin, bölgesel refah ve istikrarın kararlı savunuculuğunu yapıyor. Bu şuurla bizler gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte, ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmetle ve şükranla anıyorum."