Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale’yi uluslararası boyuta taşıyacaklarını ve bu tarihi yere muhteşem bir miras olarak baktıklarını söyledi.

Şahin, Yavuzeli Belediyesi Taziye Evi ve Sosyal Tesisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Yavuzeli ilçesi ilgi ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” diyen Şahin, taziye evlerinin acıyı paylaşmak, bir ve beraber olmak adına çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurgulayarak, her canlının ölümü tadacağını belirtti. Yavuzeli’ni kalkındıracak projeler yapmaya çalıştıklarına işaret eden Şahin, Rumkale’ye çok önem verdiklerine söyledi.

Rumkale’ye bir ilçe olarak bakmadıklarına dikkati çeken Şahin, bölgenin turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Rumkale’yi ve Aşağı Fırat’ı Türkiye’ye ve uluslararası boyuta taşıyacağımız muhteşem bir miras olarak bakıyoruz. O yüzden biz orada bir ilçeden geçiş, bir ilçeye ağırlık vermek olarak değil, Şanlıurfa’yı, Adıyaman’ı ve Gaziantep’i ile bölgesel bir havza ve GAP’ın en büyük projesi olarak görüyoruz. Rumkale projemizden Yavuzeli ne kadar nasiplenir, kısa yol avantajını nasıl kullanabilir, sosyal hizmet bu bölgeye nasıl yoğun bir şekilde gelir bunların çalışması içerisindeyiz.”

Kanal ve imar çalışmaları hakkında da bilgi veren Şahin, sorunların farkında olduklarını, çözmek içinde gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Yavuzeli ve diğer ilçelere yapılan sosyal tesislerin işletmesinin Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini duyuran Şahin, sosyal tesislerdeki ihtiyaçların belediye tarafından karşılanacağını dile getirdi.

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ise, ilçenin sorunlarını dile getirerek, çözümü noktasında Başkan Şahin’den destek istediklerini ifade etti.