Şahinbey Belediyesi tarafından, 25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel masa tenisi turnuvasının 5’incisi 520 sporcunun katılımıyla başladı.

Okullar arası takım ve ferdi müsabakalarda minik, küçük ve yıldız kategorilerinde olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak olan masa tenisi turnuvası, 205’i ferdi sporcu ve 63 takım halinde 315 sporcu olmak üzere toplamda 520 sporcunun katılımıyla başladı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı karşılaşmalarda çocuklar kadar onları izlemeye gelen ailelerin de heyecanlı oldukları gözlemlendi. Karşılaşmaları arkadaşlarıyla antrenman yaparak bekleyen çocuklar heyecanlı olduklarını dile getirirken, çocuklarının yarışmalarını bekleyen aileler ise spora ve sporcuya verdikleri desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ettiler. "BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Takımlarıyla birlikte turnuvaya geldiklerini kaydeden Haydar Aliyev İlkokulu Öğretmeni Hasan Kılınç da, bu tür turnuvaların öğrencilerin gelişmesinde büyük önem taşıdığını belirterek, “Ben öncelikle bu turnuvayı böyle önemli bir tarihte düzenledikleri için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederim. Öğrenciler için gerçekten çok yararlı bir turnuva düzenleniyor. Onların gelişiminde spor ve spor müsabakalarının büyük önemi var. Öğrencilerimiz gerçekten çok heyecanlı bazıların bu turnuvanın rüyalarına girdiklerini söylüyor ve turnuvaya katıldıkları için mutluluklarını dile getiriyorlar. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: "TURNUVAMIZ GELENEKSEL HALE GELDİ"

Masa tenisi turnuvasına katılan bütün sporculara başarılar dileyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, 25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında her yıl masa tenisi turnuvası düzenlediklerini belirterek, “5 yıldan beri masa tenisi turnuvası düzenliyoruz. Artık geleneksel hale getirdik. Bu yılla birlikte turnuvalarımıza bin 740 sporcu katıldı. Amacımız çocuklara ve gençlere spor bilincini aşılamak, tüm takımları ve sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Güneykent Mahallesi’ndeki Şahinbey Spor ve Eğitim Merkezi’nde, okullar arası takım müsabakalarıyla başlayan turnuva 20 Aralık Cumartesi günü de devam edecek. Müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.