Türkiye’de nakış ve bakır eserlerin sergilendiği tek yer olan Saklı Konak koleksiyonuna kattığı yeni eserleriyle göz dolduruyor. Yeni sergilenmeye başlanan asırlık Antepişi ipek birman üzerine dokunmuş yatak odası takımı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Gaziantep Kalesi civarında Kültür Yolu üzerinde ziyarete açılan Saklı Konak’ta, Osmanlı dönemine ait 1500 eserin sergilendiği ve kendi alanında en büyük koleksiyon olduğu belirtiliyor. Sürekli zenginleşen koleksiyona son olarak ipek birman üzerine dokunan Antep işi yatak odası takımının katıldığını belirten Saklı Konak sahibi Ali Atalar bölgedeki nakış ve bakır üzerine tek serginin Saklı Konak’ta olduğunu söyledi.

Atalar, “Üç yıl önce hizmete açtığımız Saklı Konak’ta yaklaşık bin 500 eser sergilenmektedir. Şehir dışından gelen misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Saklı konak 12 odalı tarihi bir Antep evidir. Gaziantep kültürünü yansıtan ve hiçbir yerde bulunmayan eserler sergilemekteyiz. Eser sayısı ve kalitesi açısından Türkiye’nin en büyük koleksiyonu olarak kabul edilmektedir. Saklı Konak’ta bakır eserlerin yanı sıra maden sanatı ile ilgili eserler, ahşap malzemeler ve mesleki malzemeler bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl açtığımız yeni bölümde ise Osmanlı dönemine ait el emeği göz nuru nakışlar sergilemekteyiz. Bu bölümde, altın tel, gümüş tel, sırma işlemeler, bohçalar, seccadeler,örtüler , yatak odası takımları, oda takımları ve diğer nakışlar bulunmaktadır. Son olarak Gaziantep’in adıyla tanınan ve bilinen Antepişi nakışları da sergilemeye başladık. İpek birman üzerine dokunmuş asırlık yatak odası takımımız ziyaretçilerimiz tarafından büyük ilgi görmektedir. Gaziantepli bir ailenin kızı tarafından iki yılda tamamlanan yatak odası takımını sergilemeye başladık. Merak edenleri Saklı Konak’a bekliyoruz” dedi.

Kale Civarı Yaprak Mahallesindeki Saklı Konak’ta nakışların yanı sıra mühürlü, yazılı ve özel işlemeli bakır malzemeler, el yazma kitaplar, Osmanlı mühürler, ev kullanım aletleri, ahşap eserler, terazi ve ağırlık aletleri, gümüş takılar, anahtar ve kilitler, şifa tasları, kapı tokmak ve aksesuarları, radyolar ve mesleki aletlerin sergilendiği kaydedildi.