Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karatecilerinden Esra Karabağ, Avrupa şampiyonalarına katılmak üzere İsviçre’ye gidecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü karatecilerinden Esra Karabağ, 6-8 Şubat tarihleri arasında İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenecek Gençler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi ve Gaziantep’i temsil edecek. 54 kilogramda tatamiye çıkacak olan Karabağ’ın dereceyle dönmesi bekleniyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından olan Esra Karabağ, İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyan İl Müdürü Şiran, Esra’nın iyi bir sporcu olduğunu Avrupa’dan da dereceyle döneceğini ifade etti. Karateci Karabağ’a müsabakalarda şimdiden başarılar dileyen Şiran, ”Türkiye’de önemli başarılar elde eden bu sporcumuz Avrupa’ya gitmeye hak kazandı. Avrupa’dan da önemli dereceler almasını beklediğimiz sporcumuz ülkemizi ve şehrimizi İsviçre’de en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Esra Karabağ’ın antrenörü Abdulkadir Akkurt, sporcusunun azimli ve istekli olduğunu söyleyerek, “Esra’nın Türkiye Şampiyonası’nda gösterdiği başarıyı Avrupa’da da göstereceğinden şüphem yoktur. Kendisi oldukça istekli bir sporcudur ve çok çalışarak başarı sağlıyor. Tabi ki bu başarıda İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran’ın bizlere sunduğu imkanlarda ışık tutuyor. İl Müdürümüze de desteklerinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.