Sanko Holding Onursal Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencilerine hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sanko Grubunun en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz” dedi.

Konukoğlu, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde yaptığı konuşmada, bugün Sanko Grubu ve Sanko Ailesi’nin en mutlu günlerinden birisini yaşadıklarını söyledi.

Sanko Üniversitesi’nin sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak kurduklarını ve bundan para kazanmayı akıllarının ucundan geçirmediklerini anlatan Konukoğlu, “İşin maddi yönünü düşünseydik, üniversiteyi İstanbul’da kurardık. Ve tıptan başlamazdık. Çünkü en zoru, en pahalısı ve en meşakkatlisi tıptır. Ama bizim gayemiz Gaziantep’te sağlık alanında çıtayı daha yukarı çekmek” diye konuştu.

Öğrencileri ‘evlatları’ olarak gördüklerini kaydeden Konukoğlu, onlardan Gaziantep’i tıp alanında daha yukarı taşımak için çok çalışmalarını önerdi.

Sanko Üniversitesi’nin sunduğu olanaklardan bahsederken, 611 yatakla Türkiye’nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde uygulamalı eğitim imkanından yararlanacaklarına vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Talebelerimizi inşallah ileride hocalarımın yerinde görmek isterim. Çünkü mutlu olmanın en güzel yollarından birisi hırslı olmaktır. Tabii bu hırs aklı geçmeyecek. Bu bölgenin kalkınması için sizleri ilerde profesör ve başka üniversitelerde görmek isterim. En mutlu olduğum şeylerden birisi, 1500 burslu öğrenci okutuyoruz. Bunlar mezun olduğu zaman benim oğlum, benim kızım mezun oldu gibi mutluluk yaşıyorum.”

Sanko Üniversitesi’nin ilerde büyük bir kampus kuracağını bildiren Abdulkadir Konukoğlu, üniversite hocalarına ve öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, “Hepimiz bir aileyiz. Bunlar hepimizin çocukları. Hepsine ‘hoş geldiniz’ diyorum, sizlere de bu çocukları yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Anne baba olarak dualarınızı eksin etmeyin” diyerek, sözlerini tamamladı.

İYİ BİR HEKİM OLMANIZ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ

Hekim kelimesinin anlamının ‘hikmet sahibi, bilge insan’ anlamına geldiğini anlatarak sözlerine başlayan Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Sanko Grubu çatısının altında gıpta edilecek iki işin birlikte yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Sınav, Sanko Ailesi’nin insanlığa daha güzel hizmet edebilmek için sosyal sorumluluk bilinciyle hastane ve üniversiteyi kurduğunu, ayrıca tıp eğitimi vermek ve geleceğin hikmet sahibi insanlarını yetiştirmek için usta hekimleri bir arada topladığını belirtti.

Prof. Dr. Sınav, “Bugün öğrencilerimiz, hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler. Bu yüzyıllardan beri gelen bir gelenek, usta hekimler çırak hekimlere önlük giydirirler. Ustalar bu önlüğü giydirmekle, ‘ben seni çıraklığa kabul ediyorum, hekim adayı olmayı hak ettin’ derler. Öğrenciler de bunu giyerek ‘biz bu hikmeti hak etmek için elimizden geleni yapacağız, gece gündüz çalışacağız’ diye söz verirler” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ise konuşmasında, yorucu ama keyifli bir hazırlık döneminden sonra iyi bir kadro ile eğitim öğretim dönemine başladıklarını ifade ederek, “Asıl heyecanımız ilk göz ağrımız sevgili öğrencilerimizin bizlere katılması ile başladı. Eğitime başlayalı 2 hafta oldu. Öğrencilerimize çok sevdik, onların da bizi sevdiğini gözlerinden okuyoruz” dedi.

‘Kanıta dayalı tıp anlayışı’ ve ‘insancıl hekimlik yaklaşımı’ ile eğitim vereceklerini belirten Prof. Dr. Akkın, öğrencilere ve ailelerine hitaben şöyle konuştu:

“Ustalarınızın ellerinden giyeceğiniz önlüğün rengi beyaz; saflığı, tarafsızlığı ve temizliği ifade ediyor. Aynı sizlerin yüreklerinde olduğu gibi ama unutmayın ki önlükleriniz bir yandan doktor kimliği sunarken bir yandan da ciddi sorumluluk getiriyor.

Değerli velilerimiz, bizlere güvenerek emanet ettiğiniz sevgili yavrularınız hak ederek Sanko çatısı altına geldiler. Sizleri yürekten kutlarken onları da bizlerin de evlatları, kardeşleri olarak bağrımıza basıyoruz. En iyi şekilde yetişmesi için tüm olanakları sunmaya söz veriyoruz. İyi bir hekim olmanız için çaba göstereceğiz.”

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav’a cüppe giydirdi.

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Sami Konukoğlu, Ali Konukoğlu, Prof. Dr. Metin Bayram ve İhsan Akyol’un da katıldığı törende daha sonra, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Zirve Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Özdemir, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca ve öğretim üyeleri, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlük giydirdi.