İlçe genelinde yaptığı çalışmalarla beğenilen ve büyük taktir toplayan Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkı, içinde barındırdığı Türkiye’nin en büyük Biyolojik Gölet’i ve Biyolojik Şelalesinde kullanılan enerjinin bir kısmını doğal yollarla karşılıyor. “Doğal Hayat Doğal Enerji” sloganıyla yola çıkan Şehitkamil Belediyesi, Dülük Tabiat Parkı içine yerleştirdiği 170 adet güneş enerjisi panelleriyle 2.5 yılda 172 Bin KW elektrik üreterek çevreyi korumaya devam ediyor.

BURADA HER ŞEY DOĞAL

Çevreci belediye olarak zihinlerde yer edinen Şehitkamil Belediyesi, birbirinden güzel projelerine aralıksız devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Tabiat Parkına yerleştirilen 170 adet güneş enerjisi panellerinden üretilen elektrik üretimi güneşli günlerde 300 kilowatt enerji elde ediyor. Panellerin kurulduğu günden beri 2,5 yıl içerisinde toplam 172 MW (172 bin Kw) elektrik enerjisi üretildi. Bu da, 5 kişilik bir ailenin ortalama 3,5 yıllık tükettiği elektrik enerjisine denk geliyor.

ÇEVRECİ BELEDİYEYLE MUTLU VATANDAŞLAR

Dülük Tabiat Parkını ziyaret eden vatandaşlar ise gördükleri muhteşem güzellik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Vatandaşlar bu kadar güzel projelere imza atan Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na, çevreci projelerinden dolayı minnettar olduklarını belirttiler.