Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Geleneksel Kurtuluş Kupası yüzme yarışmaları düzenlendi. 9-10 ve 11-12 yaş grupları arasında farklı kategorilerde düzenlenen yarışlarda, Şehitkamil Belediyespor Kulübü yüzme takımları tüm kategorilerde şampiyonluklarını ilan etti.

ŞAMPİYONALARDA 13 SPOR KULÜBÜNDEN 320’NİN ÜZERİNDE SPORCU YARIŞTI

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Aralık ayının başından itibaren yüzlerce sporcunun katılımı ile basketbol, badminton şampiyonları düzenleyen Şehitkamil Belediye Başkanlığı, sportif etkinliklerini yüzme ve su altı sporları şampiyonalarıyla sürdürdü. 20-21 Aralık 2013 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 3. Geleneksel Kurtuluş Kupası yüzme yarışmaları düzenlendi. Alleben1 Yüzme Havuzunda düzenlenen 3. Geleneksel Kurtuluş Kupası yüzme yarışlarına, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, çok sayıda sporcu ve sporcu velileri katıldı. 9 -10 ve 11-12 yaş aralığındaki kız ve erkek sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışlarda, 13 spor kulübünden 320’ye aşkın sporcu şampiyonluk için kıyasıya kulaç attı. Düzenlenen yarışlarda, Şehitkamil Belediyespor Kulübü yüzme takımları, tüm kategorilerde şampiyonluklarını ilan etti. 190 erkek, 130 bayanın kıyasıya kulaç attığı yarışlarda, Gaziantep il karma takımlarının da seçme yarışları yapıldı. Yapılan yarış sonunda il karmasına seçilen takımlar, Gaziantep’i Türkiye şampiyonalarında temsil edecek.

"GURURLA KUTLUYORUZ"

Şehitkamil Belediyesi 3. Geleneksel Kurtuluş Kupası Yüzme Şampiyonalarının açılış seremonisinde sporcu ve sporcu velilerine yönelik bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, “Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümünü düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle gururla kutluyoruz. Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşuyla alakalı Şehitkamil Belediyesi olarak Aralık ayı boyunca bir çok etkinlik düzenledik. Bunula ilgili Şehitkamil Belediyesi olarak Halk oyunları Kurtuluş Düğünü, basketbol turnuvası, badminton turnuvası ve bugün 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz yüzme yarışları turnuvası. Bunlar Gaziantep’in kurtuluşu adına yapılması gereken ve daha çok yapmak istediğimiz etkinliklerdir. Düzenlediğimiz tüm yarışmalara katılan sporcularımıza ve bu tür etkinliklerimize destek veren siz velilerimize teşekkür ediyorum. Kazasız ve belasız bir yarış olmasını temenni ederken, tüm sporcularımıza başarılar diliyor, Gaziantep’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise, “Öncelikle her zaman olduğu gibi bu organizasyona ev sahipliği yapan Şehitkamil Belediyemize Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların en büyük amacı, gençlerimizin ve sporcularımızın önce sağlık sonra ülkemizi ulusal ve uluslararası alanlarda temsil etmektir. Umarım geleceğimizin teminatı olan bu genç yüzücülerimizin ilerde ülkemizi en iyi şekilde temsil eder, bayrağımızı inşallah en iyi şekilde dalgalandırır. Siz velilerden en çok istediğimiz bıkmadan, üşenmeden, bu çocuklarımızı spor alanlarına teşvik etmektir. Bu vesileyle, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşunun 93. Yıl dönümünü kutlar, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” diye konuştu.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYALARI TAKILDI

Yapılan konuşmaların ardından, dereceye giren sporculara madalyaları, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran tarafından takdim edildi. Madalya törenin ardından, Protokol üyeleri genç yüzücülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.