Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan Şehit Kamil’i anıtı, Özdemir Bey’i ise mezarı başında törenlerle andı. Şehit Kamil Mehmet’i anma töreni, ilk defa yeni ve modern yeri olan Şehitkamil Meydanı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

"ATALARIMIZIN BİZLERE EMANET ETTİĞİ BU TOPRAKLARI DAHA İLERİ NOKTALARA GÖTÜRECEĞİZ"

Gaziantep savunmasının ilk şehidi olan Şahit Kamil, daha önce İstasyon Caddesi üzerinde annesinin de heykelinin bulunduğu anıt önünde anma töreni gerçekleştirildi. Program ilk olarak Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı vekili Albay İsmail Öner ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun Şehit Kamil’in anıtı önüne çelenk bırakmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bundan 93 yıl önce, bu topraklarda bugün hür ve huzur içerisinde yaşamamıza vesile olan tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bugün Gaziantep bulunmuş olduğu coğrafyada diğer vilayetlerden ayrıcalıklı oluyorsa, geçmişte atalarımızın vermiş olduğu bu emekler ve uğraşlar neticesinde, bugün bizler bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyoruz. Dünya’da şehit adını taşıyan tek ilçe olma özelliğine sahip olan Şehitkamil’in evlatları olarak bizlerde atalarımıza uygun bir şekilde yaşayıp, onların bizlere emanet ettikleri bu toprakları daha ileri noktalara götürmek için büyük bir sorumluluk içerisindeyiz. Allah’a şükür bugün gelmiş olduğumuz noktada, gençlerimizin bu duyarlılığı sayesinde inşallah ülkemiz daha iyi noktalara çıkacaktır. Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle, örnek bir şehirdir. Tabi geçmişte bu topraklarda 11 ay hiçbir destek almadan, kendi imkanlarıyla bu milletin toprağını başkasına değil vermek, adım attırmamak adına canını ortaya koymuştur. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte bu geçmişimize sahip çıkarak, Mehmet Kamillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların ardından giderek, daha iyi noktalara gelmiş olacağız” dedi.

"ŞEHİT MEHMET KAMİL’İ YENİ VE MODERN YERİNDE ŞÜKRANLA ANIYORUZ"

Şehit Mehmet Kamil’i yeni ve modern yerinde andıklarını ifade eden Başkan Fadıloğlu, “Sizlerin de bildiği üzere bundan önceki yıl Mehmet Kamil’in anıtı, yol üzeri ve bir kavşak ortasında belirli, belirsiz bir yerdeydi. Ben şahsen Belediye Başkanı olduktan sonra, orada tören yapmaktan hicap duyuyordum. Çünkü bir yandan atalarımızı yad etmek adına tören yapıyoruz, diğer taraftan ambulansın ve toplu taşıma araçların önünü kesiyorduk. Büyük uğraşlar sonucu kamulaştırarak hayata geçirdiğimiz Şehitkamil Meydanı ve Korusu’na, Antep Savunmamızda ilk şehit düşen ve ilçemize adını veren Şehit Mehmet Kamil’in ismini verdik. Şehitkamil Anıtı’nın da bu alana taşınmasıyla birlikte bugün, burada ilk defa Şehit Mehmet Kamil’i yeni ve modern yerinde şükranla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin 25 Aralık Kurtuluş Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, kurtuluş mücadelesinde canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler kurtuluş savunmasıyla ilgili şiirler okudular. Program, daha Özdemirbey’in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Anıta çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özdemir Bey ve diğer tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu.

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı vekili Albay İsmail Öner, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Ali Ergün, Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.