Şehitkamil Belediyesi tarafından Sam Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlere ‘Anne Sütünün Önemi’ konulu seminer düzenlendi. Uzman hemşire Tuba Akbulut ve Yeşim Özpolat tarafından hanımlara anne sütünün önemi hakkında önemli bilgiler verildi.

Sam Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Şehitkamil Toplum Sağlığı Merkezi Uzman Hemşire Tuba Akbulut ve Hemşire Yeşim Özpolat tarafından anne sütünün önemi ve süt çocuğu beslenmesi konusunda hanımları aydınlattı.

Seminerin hakkında bilgiler veren Şehitkamil Toplum Sağlığı Merkezi uzman hemşire Tuba Akbulut, anne sütünün önemine dikkat çekerek, bebeklerin gereksinimi olan tüm besinleri ilk 6 ay anne sütünü karşıladığını belirtti.

Anne sütünün çocukları enfeksiyonlardan koruduğunu ifade eden Akbulut, "Annenin bebeğiyle sevgi bağı kurabilmesi için en iyi iletişim yolu emzirmedir. Anne sütünde bulunan ve bebeği enfeksiyonlardan koruyacak olan bir takım koruyucu maddeler, bebeğe geçmektedir. Anne sütüyle beslenmiş olan ve 6 aydan itibaren ek gıdalar ile beslenmeye başlayan çocuklar birçok hastalığa karşı daha dirençli olmaktadırlar. Ayrıca çocukların ileriki hayatlarında psikososyal gelişimini eksiksiz sürdürülebilmeleri için anne sütü olmazsa olmazdır. Emziren annenin çocukla temas kurması çok önemlidir. Anne bebekle konuşur gibi olmalıdır. Çocuk bunların hepsini anlar ve kaydeder. Bu durumu yaşayan çocuk sevildiğini anlar. Anne sütünü bırakmaz. Çocuk, anne kucağında sakinleşir. Anne sütü, çocukları hastalıklardan korur. Anne eğer süt veremiyorsa, sütü kesilmiş ise sütanne bulunabilir. Bizim bir sıralamamız olmalı öncelik anne sütü olmalı, daha sonra sütanne eğer o da yoksa inek sütü ve bebek mamaları ile çocuk büyütülebilir. İnek sütü çocuğu büyütür ama çocuğa gelişim basamaklarında yardımcı olmaz. Yaratıcı, herkesin canlısına ayrı süt vermiştir. İnsanın sütünde insana yarayan, ineğin sütünde buzağıya yarayan yarayacak vitamin ve protein vardır. Annenin sütünde insanoğlunun ihtiyacı olan her şey var. Anne sütü bir hazinedir” dedi.

"BU TÜR SEMİNERLER DÜZENLENDİĞİ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Seminerin olumlu geçtiğini dile getiren hanımlar, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bu tür seminerleri olumlu buluyoruz. Bu tür bilgilerin bizlere verilmesi çok önemlidir. Eskiden böylesine önemli bilgilerden eksik kalındığı için çok önemli sorunlarla karşılaşılıyordu, çocuk ölümleri artıyordu. Fakat günümüzde böylesine anlamlı seminerlerin düzenlenmesiyle çocuk bakımı konusunda önemli bilgilere sahip oluyoruz. Bu tür seminerler düzenlendiği için çok mutluyuz. Başta bizlere bu tür destekleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, buradaki hocalarımıza ve bizlere anne sütün önemi hakkında bilgiler veren hemşire arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”