Erdemoğlu Holding’in 5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı.

Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılış törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı, Milletvekilleri, şehrin önde gelen isimleri ve kalabalık bir halk toplulugu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptı. Ekinci, eğitim alanına yaptığı yatırımlardan dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkürlerini dile getirdi.

Bugüne kadar eğitime 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, bölgedeki gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından en iyi şekilde yararlanmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla hizmete sunduk. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmaya devam edeceğiz. Bizim olan hiçbir şey yoktur.Ne yaparsak ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz” dedi.

Açılış töreninde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Eğitime verilen her desteğin ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu biliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından ve olanaklarından en iyi şekilde yararlanmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla hizmete sunduk. Bu bakış açısıyla, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Erdemoğlu Holding olarak eğitimde fırsat eşitliği konusunu son derece önemsediklerini belirten İbrahim Erdemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık. Bugüne kadar 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırarak toplumumuzun hizmetine sunduk. Ayrıca her yıl yaklaşık 400 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar, 50 milyon TL’yi buldu. Son olarak geçtiğimiz aylarda Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temelini attık. Bu eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu bölgeye armağanımızdır”

Erdemoğlu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise çağı değiştirmenin yolunun bilgiden geçtiğine vurgu yaptı. Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle Mehmet abimizi minnetle rahmetle anarken, Servi ablamıza da uzun ömürler diliyoruz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. Herkes kendi çocuğunu fedakarca okutup kendinden daha iyi şartlara hazırlamaya çalışıyor. Öğrencilerimizin artık yaşanan acımasız rekabette dünya vatandaşı olması, bilgili, donanımlı, güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu eline alıp bütün dünyaya bilgisi ile hükmetmesi çok önemli. Çağı değiştirmekte iz bırakmakta bilgiden kaynaklanıyor. Bilgi, güç iktidar yapıyor”

Şahin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata da Erdemoğlu ailesinin sosyal ve eğitim alanında yaptığı yatırımları Gaziantep’e gelmezden önce de duyduğunu belirtti. Vali Ata, yapılan eğitim yatırımından dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkür etti. Ata ayrıca Gaziantep’in sanayide olduğu gibi eğitimde de yapılan yatırımlarla ülke genelinde hak ettiği sıralara yükseleceğini sözlerine ekledi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Erdemoğlu ailesine hediye takdim etti. Kurdele kesilmesi ve okulun gezilmesinin ardından program sona erdi.