Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, yerel gündemi değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Taşdoğan, şehirdeki trafik, asayiş, uyuşturucu kullanımı gibi konularda değerlendirmede bulundu. İlk olarak ulaşım sorununa değinen Taşdoğan, şehrin son dönemlerdeki en önemli sorunlarından birinin ulaşım sorunu olduğunu belirtti. Toplu taşıma araçlarına yapılan zamların ulaşımı etkilediğine dikkat çeken Taşdoğan, “Bu konu ile ilgili partimize gelen yoğun şikayet ve talepler mevcuttur. Bu sıkışıklığın artmaması için yeni alınan tramvayların yeni alınan tramvaylar hizmete sokulmalıdır. Otobüs, dolmuş, halk otobüslerine uygulanan farklı ücret tarifeleri kaldırılmalı en ucuz ve en makul rakamlar ile şehir içi taşımacılığı yapılmalıdır” dedi.

Şehirdeki sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları kınadığını kaydeden Taşdoğan, şöyle konuştu:

“Şehrimizde gün geçmiyor ki sağlık çalışanları şiddete maruz kalmasın. Dün de maalesef hamile olan bir doktor arkadaşımıza Dr. Fatma Arıcı’ya ve eşi Ahmet Arıcı’ya çirkin bir saldırı oldu. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kendisine şifa dağıtan insanlara yapılan bu tür saldırıları en ağır şekilde cezalandırılması için yetkilileri göreve davet ediyorum. Yeni Dr. Ersin Arslan’lar olmadan, testi kırılmadan gereğinin yapılmasını bekliyorum”

Şehirdeki asayiş oranlarının arttığını aktaran Taşdoğan “Gaziantep olarak gündemdeki bir başka konu ise sizlerin de bildiği gibi son zamanlarda sıklıkla yaşanan intiharlar, silahlı kavgalar, çeşitli sokak olayları gibi sokak olaylarıdır. Bilinçsiz toplumlarda meydana gelen bu olaylar Gaziantep’e de sıçramıştır. Her günümüz asayiş haberleri ile sıralanmıştır. Bu konu ile ilgili emniyet Müdürlüğü gerekli çalışmaları yapıp halkı bilinçlendirmelidir” diye konuştu.

Taşdoğan ayrıca ilk kongrelerini 7 Aralık tarihinde Yavuzeli ilçesinde başlatacaklarını bildirdi.

Taşdoğan basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.