Türkiye Bedensel engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Garanti 1. Liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kendi evinde oynadığı İskenderun Engelliler maçını 73-58 kazanarak ligdeki başarısını devam ettirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynadığı İskenderun Engeliller maçından galip ayrıldı.

Ligde oynadığı 5 maçtan 4’ünü kazanarak 9 puan toplayan ve averajla 3. Sırada yer alan Büyükşehir Engelli Basketbol Takımında, İskenderun karşısında alınan galibiyetin ve yakalanan serinin sevinci yaşanıyor.

İskenderun’u yenerek önemli bir engeli geçtiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Muharrem Karakafa, “Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi oldukça çetin ve zor bir lig. Bu ligde başarılı olmak kolay değil. Her takım, her takımı yenebilecek güçte. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak lige iyi başladık. Şu ana kadar 5 maç oynadık. 4 galibiyet bir mağlubiyet aldık. Grupta lider durumda bulunan Urfa Büyükşehir Belediyesi ile henüz oynamadık. Liderle aramızda bir puan var. Lig ikincisiyle aramızda ise puan farkı yok, sadece averaj farkı bulunuyor. Kamil Ocak Spor Salonunda oynadığımız İskenderun Engelliler maçında sporcularım kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirdiler. Maçın başından sonuna kadar üstün oynadığımız ve tüm periyotları önde götürdüğümüz karşılaşmadan 73-58 galip ayrıldık. Bu galibiyeti bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile Kulüp Başkanımız Osman Toprak’a hediye ediyoruz. Bu hafta oynayacağımız Hakkari Yüksekova maçını kazanarak ligdeki çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu maçın hazırlıklarına başladık” şeklinde konuştu.