Gaziantep Sanayi Odası (GSO) üyelerine yönelik TÜBİTAK-TEYDEB proje bilgilendirme ve farkındalık toplantısı yapıldı.

GSO Sani Konukoğlu Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uzmanları, Firmaların AR-GE faaliyetlerinin desteklenmesi ve firmaların hibe programlarından azami faydalanması amacıyla TÜBİTAK - TEYDEB hakkında bilgiler verdi.

Toplantının açılışında konuşan, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, teknolojiyle ilgili firmaların kendini yenilemesi gerektiğini bu nedenle AR-GE’ye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Bayram, “Gaziantep genelde geleneksel sanayi tipine sahip bir kenttir. Gaziantep’te üretilen her ürün her sanayi kurumu maalesef dünyanın her şehrinde bulunabilecek ürün. Yani rekabeti zor, katma değeri düşük klasik ürünler üretiyoruz. Temel hedef olarak ARGE’yi nasıl yapacağız, TÜBİTAK’ın destekleri nelerdir konularını iyi bilmek gerekiyor. Bu nedenle bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Bilgilendirme toplantısından sonraki süreçte, toplantıya katılan firmalardan talep edenlere yönelik firma bazında TÜBİTAK - TEYDEB projeleri yazım eğitimi verilecek ve proje taslaklarının TÜBİTAK sistemine girilmesi sağlanacak. Daha sonraki süreçte ise, Teknoloji Transfer Ofisi uzmanları tarafından projelerin takip edilmesi ve sonlandırılması sağlanacak.

TÜBİTAK’a AR-GE projesi yazmak isteyen firmaların projelerine yazım desteği almak için Gaziantep Sanayi Odası ile irtibata geçmeleri gerekiyor.