Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Garanti 1. Liginde mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İskenderun’da düzenlenen dostluk turnuvasında 3 galibiyet bir yenilgi alarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İskenderun’da düzenlenen dostluk turnuvasına katıldı. Birinci Lig takımlarının katıldığı turnuvada, ilk maçta İskenderun Engellileri 75-67, ikinci maçta Kayseri Melikgazi Belediyesi’ni 77-60, üçüncü maçta yine Kayseri Melikgazi Belediyesi’ni 68-54 mağlup eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, son maçında İskenderun’a 71-67 mağlup oldu.

Bu sonuçların ardından turnuvanın birincisi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, lige hazır olduğunu gösterirken, turnuvanın ikincisi İskenderun, üçüncüsü ise Kayseri oldu.

Lig öncesi turnuvanın yararlı geçtiğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Muharrem Karakafa, bu şampiyonluğu en başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı Fatma Şahin ile Kulüp Başkanı Abdülkadir Gözegir’e armağan ettiklerini açıkladı.

Takımın 2 günde 4 maç yaptığına dikkati çeken Antrenör Muharrem Karakafa, “Öncelikle sporcularımı tebrik ediyorum. Üst üste maç oynamalarına rağmen turnuvanın sonuna kadar canla başla mücadele ettiler. Bu turnuva ligin başlamasına bir hafta kala önemli bir hazırlık dönemi oldu. Artık bundan sonra lig maçlarına motive olmamız gerekiyor. İlk lig maçını deplasmanda Adana Martı ile oynayacağız. Bu maçı kazanıp lige galibiyetle başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.