Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde faaliyete geçirilen ’Ülkeme Katkı İçin Engelli Değilim’ projesinin 5.yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.

Şirvan Usta’da düzenlenen basın toplantısına İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender ve davetliler katıldı.

Toplantının açıış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender, "Özellikle 4857 sayılı İş Kanunu’nun 33. maddesine göre engelli ve hükümlü çalıştırmayan işverenlerden kesilen paraları engellilere destek olmak amacıyla uygulamaya koyduğumuz projeye harcadık. Biz bundan 4 yıl önce Gaziantep’te engellilerle görüşmelerimizde bizden iş konusunda destek istiyorlardı. Kentimizde bir sanayi şehri olmasından dolayı, ayrıca yüzde 3, engelli kontenjanını doldurmaktaki eksiklikten dolayı böyle bir proje başlattık. Engelli istihdamında bazı sıkıntılar vardı. Biz dernek olarak bu durumun farkına vardık" dedi.

Kalender’in ardından konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, "Artık birilerinin getirdiği projeleri engellemekten çok bu projelerin sürdürebilirliğini görmek gerektiğini düşündük. Ancak bu proje verildikten sonra proje Gaziantep’te çok ciddi ses getirmeye başladı. 5 yıldan bu yana bu proje devam ettiriliyor" diye konuştu.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ise, "Ülkeme Katkı İçin Engelli Değilim projesi hakikaten çok kayda değer ve ayakları yere sağlam basan bir projedir. Bu projeyi çok önemsediğimiz için alt kademeden, üst kademeye bütün herkesle beraber çalıştık. Çünkü hep beraber çalışıp değerlendirerek projeleri hayata geçiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi ve Gaziantep İŞKUR Şubesi arasında protokol imzalandı. Basın toplantısı Şirvan Usta’da yapılan baklava ikramının ardından sona erdi.