Gaziantep’in kültür elçisi Ahmet Ümit ve ünlü yazar Ayhan Bozkurt’a katıldıkları Uluslar arası Zeugma Film Festivalinde vatandaşlar yoğun ilgi gösteriliyor. Gaziantepli yazarla fotoğraf çektirme yarışına giren Gaziantepli vatandaşlar Yazar Ümit’e yeni romanının ne zaman çıkacağını soruyor.

Uluslararası Zeugma Film Festivalini desteklemek için Gaziantep’e gelen Gaziantep’in Kültür Elçisi Yazar Ahmet Ümit ve Ayhan Bozkurt katıldıkları etkinliklerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşırken okurların en büyük merakı Yazar Ümit’in kaleme almaya başladığı yeni romanının ne zaman yayınlanacağı. Gaziantepli yazar Ahmet Ümit ve Ayhan Bozkurt’un bir anda çevresini saran okurları edebiyat dünyasında meydana gelen olaylar yanından gündemle ilgili birçok konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunma şansı yakalarken değişik yaş grubunda insanların iki ünlü yazarla fotoğraf çektirme yarışı dikkat çekiyor.

Herkesin merakla beklediği yeni romanın yayın tarihiyle ilgili soruları yanıtlayan Ahmet Ümit, “Gaziantep’e bu yıl üçüncü kez geliyorum. Eşim bile neden bu kadar sık Gaziantep’e geldiğimi soruyor ve ‘bir an önce romanını bitir’ diyor. Gaziantep benim sevdamdır. Elbette Gaziantep’e sık sık geleceğim ve önümüzdeki süreçte daha sık gelmek istiyorum. Gaziantepli olmak ve Gaziantep’te yaşamak bir dünya vatandaşı olmaya eşit. Yeni romanımı önümüzdeki dönemlerde tamamlayarak yayınlayacağım” dedi.

Yazar Ayhan Bozkurt’ta Gaziantep’in kendisi için önemli bir ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, “Değerli dostum Ahmet Ümit ile sürekli Gaziantep’e geliyor, burada moral depoluyor ve kaleme almaya başladığım yeni kitabımı büyük bir motivasyonla yazmaya devam ediyorum. Okurlarımızın sevgi ve ilgisi bizleri elbette mutlu ediyor. Ben de kendimi bir Gaziantepli kadar Gaziantepli hissediyorum” dedi.

Uluslararası Zeugma Film Festivali Gala törenine katılan Ahmet Ümit burada yaptığı konuşmayla festivale damgasını vururken kültür ve sanatın önemine bir kez daha dikkat çekti. Türk sinemasının ünlü aktörü Kadir İnanır’a “Ömür Boyu Onur Ödülü” verilen gala gecesinde konuşan Ümit sanata her zaman ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak kültür ve sanatın insanları birleştirdiğine dikkat çekerek, “Sanayimizle, ihracatımızla, zenginliğimizle gurur duyuyoruz. Ama bu tek başına Gaziantep’i dünya kültür mirasının yer aldığı bir şehri yapmıyor. Bu tek başına Gaziantep’i marka şehir yapmıyor. Sanat, sinema, edebiyat, tiyatro birlikte yaşamamız için gereken şey de bu. Gaziantep kötü şeylerle anıldı. İnsanlarımız öldü. Ölen de, öldüren de bizden. Bundan kurtulmamız için sanata ihtiyacımız var. Ötekini anlamak için sanata ihtiyacımız var” dedi.

Ahmet Ümit’in bu gün Gaziantep H Tipi Cezaevinde gideceği ve burada “Deli Deli Olma” adlı film, yönetmeni Murat Saraçoğlu, oyuncusu Mesut Akusta ve senaristi Serkan Tarhan’ın katılımıyla mahkumlarla film izleyeceği, saat 18.00’da “Bir Ses Böler Geceyi” filminin gösterimi öncesinde yönetmen Ersan Arsever ve Ahmet Ümit ile “Edebiyat ve Sinema” başlıklı söyleşi gerçekleştirileceği açıklandı.