Şehitkamil Belediyesi, yaklaşan yılbaşı öncesi, hindi satışı ve kesim yerlerinin yanı sıra kuruyemiş dükkanlarını denetledi. Denetimler sırasında Veteriner hekimler tarafından hindilerin hastalıklı olup olmadığı kontrol edildi.

Yaklaşan yılbaşıyla birlikte hindi satış ve kesim yerlerini denetleyen Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hekimliği, hindiler satışa çıkarılmadan önce sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri esnasında herhangi bir sorun çıkmazken, hindi satış ve kesim yerlerinin hijyenik koşullara uygunluğunu, izin belgelerini kontrol eden zabıta ekipleri, ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde denetimler yaptı. Denetimler esnasında, hindi satış ve kesimi yapan işletmelere, yerine getirmeleri gereken usul ve esaslar hakkında da bilgi verdi. Yapılan denetimlerden memnun olduklarını dile getiren hindi satıcıları; “Köylerde doğal olarak yetiştirilen hindilerimizi yılbaşı kutlamaları için satışa çıkardır. Şehitkamil Belediyesi’nden Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ve Veteriner Hekimimiz gelerek, hindilerin sağlıklı olup olmadığını kontrol ettiler. Yapılan sağlık kontrolleri sırasında her hangi bir sorun çıkmadı. Bu yüzden hindi almak isteyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla gelip hindi alabilirler. Yapılan bu denetimler hem biz satıcılar açısından hem de vatandaşlarımız açısından güzel bir uygulama. Bu yıl ki hindi fiyatları ise 100 ile 150 TL arasında değişiyor” dediler

KURUYEMİŞÇİLER DENETLENDİ

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yılbaşı öncesi kuruyemişçilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kuruyemiş satışı yapan işyerlerinde temizlik, çalışma izni, fiyat tarifeleri, ürünlerin son kullanma tarihi tek tek incelendi. İncelemenin ardından esnafı bilgilendiren Zabıta ekipleri, kaliteden taviz verilmemesi gerektiğini belirtti. Denetimlerinden memnun kalan esnaflar ise “Malum yaklaşan yılbaşı öncesinde kuruyemiş satışlarımız artıyor. Bizim müşterilerimize daha iyi hizmet sunmamız için bu tür denetimler gereklidir. Bazen bunu fırsata çeviren kişiler olabiliyor, bunun önüne geçilmesi için de denetimler sıklaştırılması gerekiyor. Müşterilerimizin bizden kaliteli ürünler alması için zabıtamız çalışıyor. Denetimlerden dolayı zabıta ekiplerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.