Yüksel Yapı Mimarlık Genel Müdürü Abdulkadir Yüksel, iptal edilen ihaleyle ilgili yaptığı açıklamada, ihaleyi en yüksek fiyat vererek kendilerinin kazandığını ve ön sözleşme imzaladıklarını ileri sürerek, Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleyi, ihaleye bile girmeyen bir İstanbul firmasına verdiğini iddia etti.

Yüksel yaptığı açıklamada, ”25 Kasım tarihinde Büyükşehir Belediyesi tedarikçi firması olan Gazi Ulaş AŞ.’de yeniden 3 yıllık açık arttırma usulü ihale yapıldı. İhaleye iki firma katıldı. İhaleye Yüksel Yapı Mimarlık olarak biz ve Aİ Turizm katıldı. İhalede biz KDV hariç aylık 185 bin Türk Lirası, Aİ Turizm ise KDV hariç 180 bin Türk Lirası teklif verdi. İhaleyi biz kazandık ve ön sözleşmeyi Gazi Ulaş A.Ş. Genel Müdürü Adil Tabanıyastıoğlu’nun onayı ile imzaladık. Bir kaç gün önce asıl sözleşmeyi almak için Gazi Ulaş AŞ.’ye gittiğimde ihalenin bir İstanbul firmasına verildiğini öğrendik” dedi.

2011 yılında 3 yıllığına aldıkları ihalenin bugün son günü olduğunu ifade eden Yüksel, “3 yıldan bu yana şehrimize hizmet verdik. 115 kişiye istihdam sağladık. Biz firma olarak ihale ön sözleşmesini imzaladıktan sonra yeni 3 yıllık dönem için işimize ciddi bir teknolojik yatırım yaptık. Çalışan personellere yeni kıyafetler, yeni teknolojik el cihazları gibi yatırımlar yaptık. Şimdi ise ihale başka bir firmaya verildi. Biz firma olarak ciddi bir zarara uğratılarak mağdur olduk. Hakkımızı kanuni yönden her türlü şekilde savunacağız” diye konuştu.