Bu süreç içerisinde Karaman hak ettiği değeri ve yükselişi maalesef sağlayamamıştır. 1989 yılı 1999 yılı arasındaki Cumhuriyet Halk Partisi dönemindeki altın çağına hala ulaşamamıştır.
1999'da alt yapı sorunları bitmiş, yolları asfaltlanmış, Karaman Kalesi restore edilmiş ve kafeleri ile konser alanları ile cazibe alanı haline getirilmiş, Belediye tarafından yüzme havuzları, çim sahalar, kültür merkezleri yapılmış, hazineden arsa alınıp halka dağıtılmış, yapı kooparatifleri özendirilmiş arsa tahsisi yapılmış, onlarca kamyon ve iş makinesi belediyeye kazandırılmış, ongun marketleri açılmış, iş hanları yapılmış, arıtma tesisleri yapılmış, yeni belediye sarayı inşa edilmiş, 103 tane park kente kazandırılmış, şehrin her bir yanına ağaçlar ekilmiş vatandaşa ücretsiz fidanlar verilmiş, anten sistemleri kurulmuş, en önemlisi vatandaş başkanına ulaşabilir hale gelmiş ve sayısız hizmetlerde bulunularak zengin bir belediye teslim edilmiştir.
Günümüze geldiğimizde kanalizasyon ve altyapı gibi ağır maliyeti olan tüm altyapı yatırımlarının gerçekleştirilerek teslim edilen belediye 25 yıl içerisinde ulaşımı, kent yaşamı, kültür ve sanatı ile bir karış yol gidememiştir. Eskişehir gibi bir kent olabilecek iken her tarafı sorunlu ve aksayan bir belediyecilik ile vatandaşa hizmet veremeyen bir kent haline gelmiştir.
1989 yılında il olduktan sonra Kent kültürü ve Alt yapı güçlendirmeleri ile yükselişe geçen ve altın yıllarını yaşayan, Tiyatrosundan Konserine, Kalesinin Canlılığından Kültür Merkezlerine kadar olağan üstü atılımlar yapan Karaman'ın yerini, son 20 yılda pasif bir şekilde yönetilen ve borç batağına sürüklenen bir belediyesi olan Karaman'a dönüştürülmüştür.
99 yılında tramvay altyapısı için çalışmalar fizibilite çalışmaları yapılan Karamandan, otobüslerin bile yetersiz kaldığı, halkın nefes bile alamayacak kadar konforsuz yolculuk yapmak zorunda olduğu bir Karaman'a dönüştürülmüştür.
99 yılında Zengin bütçeli Karaman belediyesi , Karaman Belediye Sarayını yapan, Uğur Mumcu Kültür Merkezini kente kazandıran, Sabahattin Özer İş Hanından kar sağlayan, Karamanı şantiye alanına çevirerek her sokağa kanalizasyon götüren, her yolu asfalt ile tanıştıran Karaman Belediyesi günümüzde para ödemez diye ihalelerine girilmeyen, işleri alınmayan bir Belediye haline gelmiştir. Paraları ödenmediği için açılan davalar ile Karaman Belediyesinin itibarı zedelenmiştir. 1999 yılın Karaman Belediyesinin potansiyelini gösteren Karaman Belediye Saray'ın katları kiralanmış ve Karaman belediyesi bir kaç kata sıkıştırılmıştır. Karamanı büyütemedikleri gibi küçültmüşlerdir.
99 yılında Belediye'de her işçini eşitçe ve adil bir düzende eşit maaş aldığı Karaman, yerini aynı işi yapan , aynı şantiyede çalışan Belediye işçileri arasındaki farkın 2 katı aştığı adaletsiz bir düzen ile yönetilmeye başlanmıştır. İşçini alın teri görmezden gelinmiş ama Belediyenin promosyonlara harcadığı bütçe dağları aşmış, israf düzeni gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki Karaman Belediyesinde her işçi eşit maaş alacaktır. Düşük maaş alan işçiler en yüksek maaş olan işçinin maaşı kadar aylık maaş alacaktır.
99 yılında otopark problemi olamayan Karaman, şimdi tam bir kaos ortamı hakim kılınmıştır. Son 35 senede, İsmet Paşanın molla fenari girişinden Kalenin bulunduğu trafik ışıklarının olduğu düzlemdeki ismet paşa caddesi ve turgut özal caddesi üzerinde *90 lı yıllarda yapılan Yunus Emre Sevgi Parkı şimdiki adı ile Türkçe Parkı * 2009-2014 döneminde Kütüklü park ve Kuğulu Park * 2004-2009 dönemimde Aktekke Meydanı * 2020 yıllarında Millet Bahçesi(Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından) yapılmıştır. Aynı güzergah üzerinde farklı dönemlerde 5 adet park ve meydan yapılmıştır.
Ancak bu park ve meydanlardan sadece ve sadece CHP döneminde yapılan sevgi parkın altında otopark bulunmaktadır. Diğer 4 adet park ve meydanın altı daha müsait olmasına ve inşaat olanakları bakımında daha avantajlı bulunulmasına rağmen cesur ve ileriyi düşünen bir yönetim sergilenemediği için yer altı otoparkları düşünülmemiştir. Ziraat Bankası yeni binası yapılırken neredeyse 15 metre kazılmasına rağmen hemen bitişiğindeki kuğulu park kotu yüksek olmasına rağmen 10 cm bile kazılmamıştır. Halbuki altı otopark yapılmış olsa Karaman'ın en yoğun bölgesinde olan otopark problemi çözülebilecekti. Yine aynı şekilde çeşitli sebepler ile Aktekke meydanı ve Millet Bahçesi otopark olarak değerlendirilmemiştir.
Türk Dili ve Karamanoğulları kentimizin markasıdır. "Türk dilinin başkenti Karaman" markasının oluşabilmesi için yarım yüzyıldan uzun bir süredir, kentin yöneticileri uğraş vermektedir. 3-4-5 Haziran 1961 yılında başlayan Türk Dili Bayramı ve Yunus Emre'yi anma kutlamaları çoşkusunu son yıllarda yitirmiştir. 90'lı yıllarda Karaman Kalesindeki konserler ile caddelerdeki yürüyüşler ile özel bir yeri olan ve sabırsızlıkla beklenen Türk Dili Bayramları artık önemsizleştirilmiş ve Belediyelerden daha çok Karaman tanıtım platformları gibi sivil insiyatiflerin çabaları ile anlam kazandırılmaya başlanmıştır. Yunus Emre'nin Karamanlı olduğuna ilişkin çalışmalar durdurulmuştur.
Türkçe'ye sahip çıkan Karaman, Türkçe'nin katledilidği bir kente dönüştürülmüştür. Şehrin tabelalarında Türkçe kullanım özendirilmesi ve çeşitli yasaklar ile yabancı dil kullanımı engellenmesi gerekirken, ana caddelerde neredeyse Trükçe tabela kalmamıştır. Karamanoğlu Mehmet Bey'in mirasına sahip çıkmayan bir Karaman görüntüsü ortaya çıkmıştır.
31 Mart Yerel seçimlerine giderken son 5 yılda yeterli hizmet vermeyen bir MHP belediyesi bulunmaktadır. Sürekli olarak Belediye bütçesinden hediyeler ile israf düzeni gerçekleştirilmiştir. Karaman halkı hediye promosyon talep etmemekte hizmet talep etmektedir. Geçici değil kalıcı eserler istemektedir. Belediyenin yönetilemediği çok açık bir şekilde görülmektedir. Reklam yapma ile görseller ile posterler ile Belediye iyi yönetilemez. Türk dil bayramlarını önemsizleştiren, Türkçe'mize sahip çıkmayan, yabancı tabelaların bu kadar görüntü kirliliği oluşturacak şekilde bir kent haline dönüştürerek Karamanoğlu Mehmet Bey'in mirasına sahip çıkmayan bir belediye ortaya çıkmıştır.
Diğer tarafta kenti 15 yıl yöneten ve bu yönetim sırasında milletvekili olan AKP adayı sanırsın sanki ilk defa belediyeye gireceklermiş gibi propaganda yapmaları çok ilginçtir. Otopark problemini çözmek bir yana otopark problemini ortaya çıkaran yönetim AKP yönetimidir. Kuğulu parkın, Aktekkenin ve son olarak millet bahçesinin altı müsaitken neden otopark yapmadılar. Otopark yapmadan nasıl bu sorunu çözecekler. Belediyenin kendi imkanları ile 15 yılda iki katlı yer yapamayan yönetimin binlerce konut yapacağını söylemesininde inandırıcılığını sayın halkımıza bırakıyoruz. Şehrin can damarlarından olan Karaman Kalesini bitirenlerin Karaman Kalesini canlandıracağını söylemesi ilginç bir proje..
Karaman Halkı 89-99 arası belediye yönetimini özlemle anmaktadır. Eski Türk dili bayramları dendiğinde, eskiden Kale ne kadar canlı dendiğinde, eskiden kar yağdığında sokaklar bir günde açılırdı dendiğinde her yönü ile özlemle duyulan bir Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği bulunmaktadır.
Belediye Başkan Adayımız Recep Sertçelik seçilmesi ile birlikte Karaman tekrar eski özlem duyulan günlerine dönecektir. Partizan anlayış sona erecektir, Tüm Karman halkına eşit ve adil bir şekilde hizmet edilecek ve sağduyu her zaman hakim kılınacaktır. Kavga ile işi olmayan, her kesim ile diyalog kurabilen bir belediye başkanına sahip olacaktır. Karaman 99'da kaldığı yerden büyük düşünerek devam edecektir.
Karaman Belediyesi Halkın Belediyesi olacak, Recep Sertçelik Halkın Belediye Başkanı olacaktır..