Karaman’a ve edebiyata gönül veren değerli insanlar tanıdım. Fikirleri farklı olsada buluştukları tek bir nokta vardı oda edebiyat sevgisi, bunun yanında karaman sevgisi, insan sevgisi. Bu güzel insanların yüreğini ortaya koyarak yaptıkları güzel çalışmalara şahit oldum. Zaman zaman Karaman halkının karşısında bu güzel çalışmalarını sergilediler.

       Bazan ses oldular, bazan söz oldular bazan öz oldular, bazan yandılar, bazan köz oldular. Bazen de bahar oldular yaz oldular. Onlar her fırsatta bildikleri doğruları savundular. Onlarla beraber yürümek bende acizane fikirlerimi paylaşmak fırsatı buldum. Hepsinde birbirinden değerli okumuş bilgili insanlar içlerinde en cahili de benim galiba Az okudum öz okudum.

     Genelde ellili yaşlarda ki şair ve yazarlarımızdan kurulu bir gurup oluşturmuş gibi görünsek te aramızda gencecik çiçeği burnunda edebiyata gönül vermiş bir kardeşimizi tanıma fırsatım oldu. Bundan yaklaşık 4 yıl önceydi değerli dostum Hikmet Elitaş’ın kitap tanıtım toplantısı vardı. Sohbet ediyorduk içeri bir genç girdi mahzun ve mahçup bir hali vardı yüzünde hafif bir gülümsemeyle yanıma dogru geldi elini uzattı nasılsınız hocam şiirlerini okuyorum çok güzel dedi. Koltuğunun altına sıkıştırdığı dergileri masanın üzerine bıraktı. Karşıdaki semaverden doldurduğu çayı herkese ikram etti. Sonra bir kenara oturup konuşanları dinlemeye başladı. Uzandım masanın üzerindeki siyah beyaz sayfaları olan üzerinde Çağa yazan dergiyi göz ucuyla okumaya başladım.

     

Baştan sona edebiyat kokuyordu her bir şiirin üzerinde kuşlar çiçekler ve kelebekler uçuyordu. Usulca kalktım yanına gittim. Dergi senin mi? diye sordum evet yanıtını alınca bayağı şaşırmıştım doğrusu on beş yaşındaki bir gencin çıkardığı dergiden çok etkilenmiştim. Kulağına eğilip Adını sordum Yasin deniz dedi. Onu tanımak yeni fikirlerini dinleme fırsatım oldu sonraki zamanlarda dergide şiirlerime yer vermesi beni mutlu etmişti. Uzun uzun konuştuk O edebiyata gönül vermiş yüreğinin sesini dinleyen girişimci birisi.  İşte dedim aramızdaki en genç edebiyatçı Çağa dergisi bir süre sonra yayın hayatına son verse de yüreğimizdeki yeri hep aynı kaldı. Şimdilerde internet üzerinden Relazurcom. Adıyla yayın hayatına devam etmekte.

     Genç kalemlerin her zaman yenilikçi fikirlere sahip olduklarını düşünen onların fikirlerine saygı duyan birisiyim. Yasin gibi genç insanların yapacakları geleceğimiz için ne kadar önemli olduğu kanaatindeyim. Eğer yolunuz düşerse Relaruz com u tıklamadan geçmeyin. Kendinizden bir parça bulacağınız güzel hikaye ve şiirler sizi bekliyor. Hatta yazdığınız bir şiir mi var gönderin yayınlansın. Şu anda ise yeni bir dergi çalışmaları devam etmekte olup derginin oluşumunda katkıda bulunmaktan mutluyum. Yolun acık olsun Yasin can...