Ordu Üniversitesinde (ODÜ) düzenlen 5. Hamsi Şenliği’nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’nde gerçekleşen hamsi şenliğine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 1 ton hamsinin 1 saatte tüketildiği şenlikte öğrenciler gönüllerince eğlenirken, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç öğrencilerle birlikte hamsi yemenin tadını yaşadı. Şenlik renkli görüntülere tanıklık ederek sınavlar öncesi öğrencilere moral motivasyon sağladı.

Şenlik renkli görüntülere sahne olurken, Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, yaptığı konuşmada, "Ordu Üniversitesi’nde geleneksel hale gelmiş olan hamsi yeme şenliğinde bir araya geldik. Bizler final sınavlarından önce bu etkinliği, kış ortasında da olsa yapıyoruz önemli olan burada farklı kültürlerden gelen, farklı yerlerden gelen, bütün öğrencilerimize özellikle Karadeniz’in bazı kültürlerinin tanınmasında önemlilik arz ediyor. Hamsi bizim en önemli balıklarımızdan bir tanesi hem onun tatmış olduk hem de burada bir gençlik şöleni düzenlemiş olduk. Bu etkinlikle şehirden gelen arkadaşlarımızla öğrencilerimizin bir araya gelmesine sebep olduk ve bu sayede hem dinlenmiş hem de hamsi yemiş olduk" dedi.

Etkinliği düzenleyen Ordu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Şahin, "Öğrenci konseyinin amacı rektörlükle öğrenci arasında köprü vazifesi oluşturmak. Bugün de burada hamsi şenliği düzenledik yıllardır yapıyoruz sonuç olarak geleneksel hale geldi. Öğrenci arkadaşlarımıza sınav öncesi moral motivasyon olması için böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

Farklı illerden gelerek hamsiyi tadan ODÜ’lü öğrenciler etkinlikten memnun kaldıklarını ve tekrarının yapılmasını dile getirdiler.