Kırşehir’de 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle protokol mesaj yayınladı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilerin dünya ve ülke gündemine ait konuları sıcak gelişmeleri kamuoyuna aktardıklarını söyledi.

Vali Şentürk mesajında, “Şartlar ne olursa olsun günün her saatinde görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz, teknolojinin imkânlarını da kullanarak haber niteliği taşıyan her olayı doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırmanın gayreti içerisindedir.

Bilgilendirici ve yol gösterici işlevinin yanı sıra basınımız, halkımızın talep ve beklentilerini dile getirerek sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır. Günümüzde bazı basın mensuplarının dünya kamuoyunu emperyalist devletlerin çıkarları doğrultusunda yanlış bilgilendirdiğine şahit oluyoruz.

Millet olarak basın mensuplarından beklentimiz, milli ve manevi birlik ruhuyla hareket ederek, mazlumların sesine kulak tıkayan ve insani değerleri görmezden gelen yanlı basının aksine olayları doğru ve tarafsız olarak kamuoyuna yansıtmak olmalıdır”dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, basının halkın gözü kulağı olduğunu belirttiği açıklamasında, “Şehirde olup bitenlerin, kültürel ve sanatsal gelişmelerin kamuoyuna iletilmesinde basının önemi büyüktür. Çok iyi bir uyum içindeyiz. Belediye olarak tüm kurumlarla olduğu gibi basınla da düzeyli ve doğru bir şekilde işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Şehrin imarında basının katkılarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırşehir’de gazetecilerin şehrin menfaatlerini üstün tutan bir görev anlayışı ile çalıştığını anlatan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, “Karşılaşılan her türlü zorluğa rağmen özveri ile görev yapan arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, dışarıdan bakıldığında kolay bir meslek olarak görülse de gazetecilik toplumsal sorumluluğu yüksek, zor ama saygın bir meslektir.

Kırşehir genelindeki basın mensuplarının genel anlamda, mesleğinin bilincinde, şehrimiz ve ülkemiz menfaatlerini üstün tutan bir anlayışla görev icra ettiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Milli kültürümüzün nüvesinin oluştuğu Türk dilinin öncüsü Aşıkpaşa’nın memleketi Kırşehir’de görev yapan basın mensuplarının ilkeli ve tutarlı meslek anlayışlarını her geçen gün daha ileriye taşımaları en büyük kazanım olacaktır” diye konuştu.

Kırşehir Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Cemiyeti Başkanı Sait Yanık, ise yayınladığı mesajında, “Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getiren basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımakta” olduğunu belirtti.

AK Parti Milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya’nın yanı sıra 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri kamu kurumları müdürleri ve siyasi parti temsilcileri açıklamada bulundu.