KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçakla Kayseri'ye geldi.

Gül'ü havalanında Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki karşıladı.

Gül, havalaanındaki karşılamanın ardından özel bir hastanede idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alınan babası Ahmet Hamdi Gül'ü ziyaret etti.

Hastaneden ilk olarak Abdullah Gül'ün annesi Adeviye Gül çıktı. Adeviye Gül, daha sonra özel bir araçla buradan ayrıldı.

Yaklaşık yarım saat babasıyla kaldıktan sonra hastane çıkışında açıklamada bulunan Abdullah Gül, ciddi bir durum olmadığını, babasının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Gül'ün kardeşi Macit Gül de babasının önemli bir sağlık sorunu olmadığını, idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle tedavi altına alındığını ifade etti.

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise baba Gül'ün sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak, "Hamdolsun korkacak bir şey yok ama biraz rahatsızlanıp iki, üç gün içinde her gün hastaneye gitmeye başlayınca yine hastaneye yatırmışlar. Kontrol altında. İyi elhamdülillah ama haliyle evlat baba ilişkisinde de özellikle baba yaşlanırsa gelip gitmemek evladın içine dert oluyor. Ondan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımız buraya kadar gelmişler" diye konuştu.

Hastanenin Başhekimi Dr. Ömer Akbeyazıt da yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın babası idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında. Tedavisi birkaç gün sürecek. Durumu gayet iyi. Yarın öğlen değerlendirip taburcu etmeyi planlıyoruz. Antibiyotik tedavisi devam ediyor. Sıkıntılı bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Gül, ziyaretin ardından baba evine gitti.