KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 112 Acil Servis hattını arayan bazı vatandaşların, nöbetçi görevlileri yılbaşı kutlamasına davet ettikleri bildirildi.

Sera Yazar İl Ambulans Servis Başhekimliği ve Afet Koordinasyon Merkezi nöbetçi hekimi Oktay Karacalar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2015'in son saatleri ve yeni yılın ilk dakikalarında 28'i il merkezi 15'i ilçelerden 43 ambulansla acil durumlara müdahale ettiklerini söyledi.

Vatandaşlara en iyi, en hızlı hizmeti ulaştırmanın çabası içerisinde olduklarını ifade eden Karacalar, bu hizmeti verirken asılsız ihbarlar nedeniyle çok büyük sıkıntı yaşadıklarına işaret etti.

Bazı vatandaşların 112'yi arayarak canının sıkıldığını ve sohbet etmek istediğini, bazılarının ise müstehcen söylemlerde bulunarak hattı meşgul ettiğini dile getiren Karacalar, bu tür insanlara karşı gerekli hukuki yollara başvurduklarını bildirdi.

Karacalar, "Bu gece aldığımız ihbarlardan bazılarında vatandaşlar çalışanlarımızı yılbaşı kutlamasına davet ederek hattı meşgul etti. Bunları tebessümle karşılıyoruz. Biz görev başındayız. Bunları da bugüne has güzel bir anı olarak saklamak istiyoruz. Ama genel itibariyle asılsız ihbarlar ve hattın gereksiz yere meşgul edilmesi gerçek vakalara ulaşma hızımızı düşürüyor. Gerçek vakalara ayıracağımız vakti bu tür ihbarlara ayırmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu. 

Karacalar, çağrı merkezine gelen normal ihbarların ise yüzde 90'ınını kalp krizi, beyin kanaması, tansiyon yüksekliği gibi medikal acil durumların oluşturduğunu, yüzde 10'luk kısmı da hava şartlarından dolayı düşmeye bağlı yaralanmaların oluşturduğunu aktardı.

Öte yandan 155 çağrı merkezinde görevli emniyet mensupları da yeni yıla çalışarak girdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektrik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Muarif Başer, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma ve yaşadıkları sıkıntılara anında müdahale edebilmek için mesai mefhumu gütmeden görev yaptıklarını söyledi.