Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 12 Kasım 1999 Depreminin 15. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. “Düzce’yi karanlıktan, çamurdan, umutsuzluktan kurtarmak bize nasip oldu” diyen Başkan Keleş “Yıkılmıştık ancak yılmadık. Çok çalıştık. Düzce’yi yeniden yaşayan bir şehir yaptık. Gülen gözlerden aldığımız güçle Düzce için hizmet ettik” ifadelerine yer verdi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “17 Ağustos Depreminin ardından ilimiz aynı sene içinde 7. 2 büyüklüğündeki ikinci bir depremle daha sarsıldı. Yaşadığı ikinci felaketin ardından 17 Ağustos Depremi’nden sonra umudunu kaybeden Düzce’nin yaralarını sarabileceğine kimse inanmıyordu.

Acılarla, gözyaşıyla, korkuyla dolu bir süreçte, yıkılan sadece Düzce olmadı. Düzceli hemşehrilerimiz de büyük bir umutsuzluğa kapıldı. Topraklarını, evlatlarının gelecekte yaşayacağı memleketlerini kaybeden Düzcelilere artık bir umut gerekiyordu. Çok şükür ki Düzce’yi karanlıktan, çamurdan, umutsuzluktan kurtarmak bize nasip oldu. Evet, yıkılmıştık ancak yılmadık. Çok çalıştık. Düzce’yi yeniden yaşayan bir şehir yaptık. Gülen gözlerden aldığımız güçle Düzce için hizmet ettik.

Altyapımızı kuvvetlendirdik. Karanlık Düzce’yi yeniden aydınlattık. Düzce’yi doğal gazla tanıştırdık. TOKİ ile iş birliği içerisinde binlerce vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Taş taş üstünde kalmamışken, Düzce’yi ağaca, havuza, parka, çiçeğe kavuşturduk. Yalnızca altyapı çalışmalarına önem vermedik. Düzce’mizin insanına da yeniden hayat verdik. Düzce’yi sosyal belediyecilikle tanıştırdık. Konserler, konferanslar, sergiler düzenledik. Film Platomuzu kurduk. Yapamadığımız tek şey depremde kaybettiğimiz yakınlarımızı geri getirebilmek oldu. Sevdiklerimizin acısına rağmen biz depremin yaralarını sarmayı en iyi şekilde başardık. Şimdi sizlerle birlikte Düzce’yi deprem şehitlerimizin evlatlarına, ailelerine, ortak geleceğimize en iyi şekilde emanet edebilmek adına özveriyle çalışacağız. Geçmişte bunu birlikte gerçekleştirdik, beraber başardık, yine yapacağız. 12 Kasım Depremi’nin 15. yıl dönümünde deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Allah’tan bir daha milletimize böyle acılar yaşatmamasını diliyorum“ dedi.