Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 14 çocuk sahibi Suriyeli çiftin 28 haftalıkken erken doğumla dünyaya gelen ikiz bebekleri solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alındı.

Ereğli yaşayan 14 çocuk sahibi Diyap Batuli’nin 28 haftalık ikiz bebeklere hamile olan eşi Ayşe Hüseyin Batuli, Ereğli Devlet Hastanesi’nde sezaryenle erken doğum yaptı. Suriye çiftin 15. ve 16 çocukları olan ikiz bebeklerin solunum yetmezliği nedeniyle sağlık durumlarının ciddiyetini koruması üzerine helikopter ambulansla Konya’ya sevk edildi. İlk olarak 1 kilo 150 gram doğan erkek bebek, daha sonra da 1 kilo 200 gram doğan kız bebek kuvöze konularak helikopter ambulansla Konya’ya sevk edildi. Suriyeli anne Ayşe Hüseyin Batuli’nin ise sağlık durumun iyi olduğu ve kontrol altına alındığı belirtildi.

Dünyaya gözlerini açan ikiz bebekleriyle birlikte 16 çocuğa sahip olan baba Diyap Batuli, “Yüce Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. 6 kız çocuğumu evlendirdim. Şimdi Ereğli Namık Kemal Mahallesinde 8 erkek çocuğum ile yaşamaktayım. Doğan ikiz çocuklarım erken doğum nedeniyle Konya’ya sevk edildi. Yüce Allah’ım inşallah onları bize bağışlar. Suriyeli olduğumuz için Türkiye’ye ilk geldiğimiz dönemlerde vatandaşlar ve devletimizden çok yardım aldık. Şimdi Ereğli’de kurduğumuz düzenimize devam ediyoruz” diye konuştu.

İki farklı hastaneye sevk edilen bebeklerin tedavilerinin sürdüğü bildirildi.