ÇANKIRI (AA) - Sudanlı 150 öğrenci Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaz Okulu'nda eğitim görecek. 

Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nin desteği ile yaklaşık 150 Sudanlı öğrenci ve akademik personelin eğitim alacağı Yaz Okulu törenle açıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kursun 23 Eylül'e kadar süreceğini söyledi.

Kursa 190 başvurunun yapıldığını belirten Gürbüz, bunlar içerisinden 150'sini seçtiklerini dile getirdi.

Sudanlılara yönelik Türkçe, Stratejik Planlama ve Mesleki Eğitim Kursları düzenleneceğini ifade eden Gürbüz, "Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları; Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim ve Organizasyon ve Kimya alanında olmuştur. Kurslar dışında Sudanlı katılımcıların, Türkiye'yi ve Türk Kültürünü tanımaları için çeşitli sosyal-kültürel programlar ve geziler planlanmış, her grup için sorumlu öğretim elemanları ve idari personel tayin edilmiştir. Yaz okulu kapsamında düzenlenen kursların ve tüm sosyal etkinliklerin başarılı geçmesini ve hem Sudan hem de Türkiye için hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Sudan'da kurulan Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nin oldukça verimli bir şekilde çalıştığını dile getiren Gürbüz, yaz kurslarının bu verimi daha da artıracağını vurguladı.

Gürbüz, Sudanlılara yönelik yaz okulunun düzenlenmesindeki amacın, Türkiye ile Sudan arasında iş birliğini geliştirmek, Sudan Mesleki ve Teknik Eğitimi ve Yükseköğretim Sisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak, Çankırı ve Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapmak şeklinde açıkladı.

Sudanlılar için düzenlenecek olan eğitimler; Meslek Yüksekokulu, Fen Fakültesi ve Yaşam Boyu Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi'inde (YABÖM) yürütülecek.