KAYSERİ (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden olan Çanakkale Zaferi'nin bir azmin ve inancın zaferi olduğunu belirtti.

Elitaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale Savaşları'nın Türk milletinin tarih önündeki hesaplaşmalarından biri olduğunu ifade etti.

Ateşten günlerin yaşandığı Milli Mücadele döneminde Çanakkale'de yazılan destanın hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözü olduğuna işaret eden Elitaş, şunları kaydetti:

"Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki atalarımızın istikbalimiz adına verdikleri cana borçluyuz. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Aziz şehitlerimiz, bastığımız yerlerin topraktan öte 'vatan' olmasını sağlamışlar, vatan ve toprak kavramını zihinlerimizde kutsal bir emanete dönüştürmüşlerdir. Şehitlerimizin emanetini yüceltmek, hatıralarına yakışır bir gelecek inşa etmek, bizim en önemli vazifelerimizden biridir. Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum."