KONYA (AA) - Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, din hizmetlerinin temel hedefinin, insanların ve kalplerin manevi imarı olduğunu belirterek, "Kalplerin imarı olduğu için de maddi imardan çok daha önemlidir. Kalpleri imar eden insanlar dünyayı imar eder, kalpleri imar edilmeyenler ise dünyayı fesat ederler" dedi.

Keleş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda ikincisi düzenlenen "İslam Dünyasında Din Hizmetleri ve Dini Kurumlar Sempozyumu"nda, organizasyonun üç noktada önem arz ettiğini söyledi.

Sempozyuma Asya, Avrupa ve Afrika olmak üzere 3 kıtadan öğrencilerin katıldığını anlatan Keleş, bu öğrencilerin ülkelerindeki dini ve İslami hizmetleri anlatacağını dile getirdi.

Keleş, ülkeler ve toplulukların dünyanın muhtelif ülkelerinde hizmet veren dini üniversiteler ve kurumlarla sempozyumlarla irtibata geçtiği takdirde birleşebileceğini ifade etti.

Dini kurumlar bir araya gelemediğinde ülkeler ve toplulukların birleşmesinin zorluğuna dikkati çeken Keleş, şöyle konuştu:

"Dini kurumların birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmeleri ve birbirlerine ayna görevinde bulunmaları, eksikliklerini ifade etmeleri büyük önem taşıyor. Din hizmetlerinin temel hedefi, insanların manevi imarıdır, kalplerin imarıdır. Kalplerin imarı olduğu için de maddi imardan çok daha önemlidir. Kalpleri imar eden insanlar dünyayı imar eder, kalpleri imar edilmeyenler ise dünyayı fesat ederler. Onun için, kalplerin imar edilmesi için hizmetlerin hasbilikle yürütülmesi yani Allah rızası için yapılması gerekiyor."

- "Ümmet şuuru ve bilincini yeniden tesis etmek bizlere nasip olacaktır" 

TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mazhar Bilgin de müminlerin birbirleriyle binanın yapı taşları gibi olduğunu söyledi.

TDV'nin en büyük hizmetinin Müslümanları birbirine kenetleyerek gerçekleşeceğini vurgulayan Bilgin, "Bugün İslam aleminin içinde bulunduğu en büyük handikap fikir, mefkure ve düşünce birliğinin bozulmuş olmasıdır. Bu uluslararası okullarımız sayesinde bu bozulmuşluk ve hastalığa bir nebze çare olacağımızı düşünüyoruz. Asırlar önce bizi dünya tarihine altın harflerle yazdıran güzelliği, ümmet şuuru ve bilincini yeniden tesis etmek bizlere nasip olacaktır" diye konuştu.

Sempozyumun açılışına Konya Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Ali Akpınar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sempozyum iki gün sürecek.