KONYA (AA) - Konya'da ekim ayında gerçekleştirilecek kongrede, İslam hukuku açısından faiz, borsa, sigorta ve bankacılık uygulamaları ele alınacak.

Konya Ticaret Odası (KTO), Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliğince düzenlenecek 2. Uluslararası İslam Ticaret Hukukunun Günümüzdeki Meseleleri Kongresi'ne, 100'ün üzerinde İslam alimi ve akademisyenin katılacağı belirtildi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, İslami açıdan iş dünyasının çözümü zor meselelerinin arttığını söyledi.

İş dünyasında karşılaşılan sorunların İslam hukuku çerçevesinde çözümlerinin merak edildiğini vurgulayan Öztürk, bu aşamada ilim adamlarının görüşlerine ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Öztürk, düzenleyecekleri kongrede; kredi kartıyla ilgili tartışmalı konular, altın hesabı, vadeli altın işlemleri, konut ve taşıt finansman teknikleri, borç yapılandırma gibi hususların görüşüleceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gerek iş aleminin karşılaştığı soru ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak, gerekse ülkemizin 2023 vizyonundaki finans sisteminin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak amacıyla 2. Uluslararası İslam Ticaret Hukukunun Günümüzdeki Meseleleri Kongresi, ekim ayında gerçekleştirilecektir. Kongreye yurt içi ve dışından 100'ün üzerinde alim, bilim adamı, akademisyen ve konusunda uzman kişiler katılacaktır."

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise kongrede ticaret ve finans alanındaki güncel İslami problemlerle ilgili teorik bilgiler ile pratik uygulamalar arasında bağ kurulmasının hedeflendiğini anlattı.

Kongrenin 3 dilde gerçekleştirileceğini ifade eden Şeker, "19 yıl aradan sonra ikincisi düzenlenecek kongremiz; üçüncüsü 2019, dördüncüsü 2023 yılında olmak üzere 4 yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilecektir. Kongrenin, hoşgörünün başkenti olarak bilinen Konya'da yapılacak olması da ayrı bir önem arz etmektedir" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de kongrenin Konya'da yapılmasının, kentin marka değerine olumlu katkı sağlayacağını söyledi.