ANKARA (AA) - 20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali özel ödülleri Özen Yula, Rutkay Aziz ve Erhan Gökgücü'ne verildi.

Leyla Gencer sahnesinde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Başkanı Emin Koramaz, festivalin gelenekselleştiğini belirterek, katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından, Suruç ve Ankara Garı önündeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Bu yıl ikinci kez verilen Sevda Şener Tiyatro Yazarlığı Ödülü'ne layık görülen öykü ve roman yazarı Özen Yula, ödülünü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel'in elinden aldı. Yula, ödül konuşmasında kendisinin de Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) okuduğu dönemde, geçen yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Sevda Şener'in öğrencisi olduğunu belirterek anılarını paylaştı.

Festival Onur Ödülü'ne layık görülen tiyatro ve sinema sanatçısı Rutkay Aziz'e ödülünü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen takdim etti.

Festival Emek Ödülünü ise yönetmen Erhan Gökgücü, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün elinden aldı.

Ödül töreninin ardından, Tiflis Vaso Abaşidze Müzikal Komedi ve Dram Profesyonel Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Carmen" adlı oyun izlendi.

Etkinlikte bu yıl 4 üniversite tiyatro topluluğu, 6 yurt dışı grubu, 5 şehir tiyatrosu ve 29 özel-amatör grup tarafından 4'ü çocuk oyunu ve 3'ü sokak oyunu olmak üzere toplam 59 oyun, Devlet Tiyatroları'nın Şinasi ve Çayyolu Cüneyt Gökçer sahneleri ile Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Sahnesi, Batıkent Meydan Sahnesi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Farabi Sahnesi, Bombus Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.