KONYA (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, bu yıl 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir düğün salonunda Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği, "2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı" toplantısında, vekaletle kurban kesimiyle ilgili bilgi verdi.

Konuşmasında Dağlıca'daki terör saldırısını nefretle kınadığını belirten Yılmaz,  saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Yılmaz, kurban ibadetinin toplumda paylaşma duygularını pekiştirdiğini dile getirerek, Vekaletle Kurban Kesim Programı ile yurtiçindeki ve yurtdışındaki vatandaşlardan, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyenlere yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 20 yılı aşkın süredir kurban organizasyonu yaptığına işaret eden Yılmaz, vakfın bu yıl Türkiye'de 188, yurtdışında da 90 ülkede kurban kesimi yapacağını belirtti. 

Yılmaz, bu yıl "Kurbanlarımız Kardeşlik İçin" sloganıyla kampanya yürüttüklerini anlatan Yılmaz, şöyle dedi:

"Afrika en önemli çalışma alanımız. Burası bizim gönül coğrafyamızdır. Onların bizden beklentileri çok büyük. Açlıkla pençeleşen oradaki Müslüman kardeşlerimize bu bayramda da yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Bu yıl Kurban Bayramı'nda 200 bin hisse hedefi belirledik. Bunların kesimi ve dağıtımı yapılacak. Bu rakamın daha da üstüne çıkacağımızı umuyorum. Bunun için Diyanet personelinin özverili çalışmasıyla bu rakamın yakalanacağını düşünüyorum. Geçen yıl 135 bin civarında vekaletle kurban kesimi yapıldı. Her geçen yıl daha üst seviyelere çıkıyoruz. Vekaletle kurban kesimi yapacak vatandaşlarımız, il, ilçe müftülüklerimiz ile cami görevlilerimize başvurabilir. Kampanya hakkında da internet sitesinden detaylı bilgi alabilirler."

Yılmaz, yurtiçi kurban bedelinin 625 lira, yurtdışı bedelinin ise 450 lira olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.