Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığında geçtiğimiz yıllarda başlayan ve her yıl yenilenen protokol kapsamında girişimci adayları eğitilmeye devam ediyor.

Girişimci adaylar için, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 2018 yılı için bin 250 kişiye yönelik girişimcilik eğitimi programı düzenlenmesi hususunda protokol imzalandı. SATSO’da gerçekleştirilen protokol imza töreni Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ev sahipliğinde İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Girişimcilik Kursları Eğitmeni Muharrem Demircan ve İş-Kur Yetkilisi Özge Yenice’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Protokole göre, kendi işini kurmak isteyen ve girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarına yönelik ücretsiz 32 saatlik eğitim imkânı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.

İş-Kur ile imzaladıkları protokole bağlı olarak, programa 25’şer kişilik 50 grup ve toplam bin 250 katılımcı katılacak olup girişimci adayının faydalanacağı eğitim programları yılsonuna kadar düzenli olarak sürdürülecek.

“KOSGEB’ten 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi imkanı”

Protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İş-Kur’la gerçekleştirilen protokolün hayırlı olması dileğinde bulunarak Sakarya’ya daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacında olduklarını belirtti. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Son yıllarda İş-Kur il Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz girişimcilik eğitimleri her yıl bir önceki dönemden daha fazla taleple karşılanıyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. İş fikri olan ve değerlendirmek isteyen herkesi Odamızda İş- Kur işbirliği ile yapılan Girişimcilik kurslarına davet ediyorum. Söz konusu eğitim programı ile iş fikrinizin sağlıklı bir şekilde hayata geçmesi ve planlanması sağlanacaktır. Girişimcilik eğitimlerimizin amacı; kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını iş kurma konusunda cesaretlendirmek ve motive etmek, girişimci adaylarının iş kurma sürecini anlamaları ve bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak, girişimci adaylarına, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmaktır. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve ekonomik kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak en öncelikli amacımızdır. İlimizdeki OSB’lerin tam kapasite faaliyete geçmesi ile orta vadede yaklaşık 100 bin yeni istihdama ihtiyaç var. Biz buna cevap verebilmeliyiz. Kendi iş gücü potansiyelimizi harekete geçirerek istihdam ihtiyacını karşılamalıyız” diye konuştu.

Başkan Kösemusul ayrıca adayların eğitim programının ardından KOSGEB’e başvurarak, 50 bin TL’ye kadar hibe desteği, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı elde edebileceklerini de hatırlattı.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise, 2017 yılında önceki yıllardan farklı olarak, daha fazla girişimci adayına eğitim vermeyi planlandığını ve bu amaçla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 1250 kişilik Girişimcilik eğitim protokolüne imza attıklarını ifade etti.

“20 TL günlük kursiyer ücreti İş-Kur’dan”

Eğitimin amacının, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Kaya, İş-Kur’un diğer kurs programlarında olduğu gibi, eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer ücreti ödeyeceklerini ifade etti. İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya son olarak, ortak çalışma ve yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a teşekkürlerini iletti.