25 Aralık’ın yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için Üsküdar’da bulunan evinin sokağında zincir oluşturan grup, ananas dağıttı.

Kısıklı Meydanı’nda toplanan “Platform Siyah” üyeleri 25 Aralık’ta yapılan operasyonu protesto ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek gösterisi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oturduğu sokağın girişinde toplanan grup, önce kol kola girerek zincir oluşturdu. Burada bir açıklama yapan Platform Siyah üyesi Mehmet Can Erdündar, 25 Aralık’ta yapılan operasyonu hatırlatarak, “Hepimiz biliyoruz ki darbe operasyonunun tek amacı gençliğe ve ümmete hizmet eden TÜRGEV yurtları geçtiğimiz sene bu zamanlar ağır bir bombardıman altındaydı. Üstelik en ahlaksızca bir şekilde özünde temizlik iddiası olan bir takım yolsuzluk iddialarının adeta merkezine alınmıştı. Meselenin ağaç olmadığını söyleyen nispeten daha cesur, daha dürüst bir harekete karşılık meselenin yolsuzluk olmadığını bile söylemekten aciz, sinsi ve acuze darbe harekatı. Üstelik bu sefer yolsuzluk perdesi ardına gizlenmiş habis bir ur şeklinde baş gösterdi” dedi.

Gülen cemaatini eleştiren Erdündar, “Ey cemaat ve elebaşısı; Suriyeli Türkmenlere giden yardım TIR’larını Müslümanlar adına mı durdurdunuz? Türkiye’yi El Kaide ile bağlantılı göstererek batı kamuoyuna şikayet ederken, bunu hangi ayetle ilişkilendirdiniz? Dışişleri Bakanlığı’ndaki mahrem toplantıyı dinlemekteki maksadınızın ümmetin maslahatı ile ilişkisi neydi? MİT’i de İslam davası namına mı ele geçirmek istediniz ve tüm bunları One Minute, Ortadoğu’daki Müslüman kardeşlerimizi kapsayıcı politikalar, ülkeyi sömürüden kurtaran başarılı para politikaları sonrasında yapmanız gerçekten büyük İran muta krizi miydi?” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini ifade eden Erdündar, “Bu ülkenin Başbakanına, bu ülkenin uzun yıllar sonra gördüğü en milli, en vicdanlı dava adamına hain derken, hırsız derken, ahlaksız derken hiç mi utanmadınız. Peki devletin en üst kademesinden sıradan bir vatandaşa kadar böcek yerleştirmeye, TÜBİTAK’ı hainlerle doldurmaya, MİT TIR’larını durdurmaya, Dışişleri’nin sağır odasını dinlemeye, İHH’ya yönelik El Kaide kumpasına, gezide çadır yakmaya, KPSS ve diğer sınav sahtekarlıklarına, MHP’ye yönelik kaset operasyonu davasına, şike davasında kumpas kurmaya kadar yaptığınız ahlaksızlıklarınızdan hiç mi yüzünüz kızarmıyor. Ya da hala basın özgürlüğü diye saçmalayabiliyorsunuz” diye konuştu.

Kimseye verilecek vatan evlatlarının olmadığını dile getiren Erdündar, “Bugün gelmiş olduğumuz nokta da şükürler olsun ki liderimiz dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm ailesini hedefe koyan bu hain odak ve ona bağlı bulunan paralel yapılanmanın tam bir yıl evvel bugün kurmuş olduğu tuzak asla eski günlere dönmek istemeyen bilinçli ve duyarlı vatandaşımız sayesinde bertaraf edilmiştir” dedi.

Destek eylemine katılanlar daha sonra ananas dağıttı.