Çeşitli ülkelerden Düzce’ye gelerek yeni bir hayata başlayan yabancılar, Türkçe öğreniyor. Düzce halk eğitim Merkezi tarafından verilen kursta Türkçe öğrenen yabancılar 2, 5 aylık eğitimin ardından belgelerini aldı. Yabancılar, Türkiye’ye olan sevgilerini ise “Teşekkürler Türkiye” diyerek gösterdi.

Çeşitli nedenlerle ülkelerinden ayrılarak Türkiye’ye sığınan Afgan, Malezyalı, Iraklı, Suriyeli ve İranlı mülteciler Düzce Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen Türkçe öğrenme kurslarına katıldı. 2,5 ay eğitim gören mülteciler, günlük konuşma dilinin yanı sıra Matematik Türkçesini de öğrendiler. 128 saat eğitim gören mülteciler sertifika alabilmek için okuma, konuşma, yazma ve dinleme olmak üzere 4 aşamalı sınava da girdiler. Sınavlar sonrasında başarılı olan ve eğitim süresini tamamlayan mülteciler ise bugün Türkçe Temel Eğitim A1 seviyesi sertifikalarını aldılar.

Düzenlenen Törende konuşan Türkçe Eğitmeni Nalan Öztürk, eğitim hakkında bilgiler verirken, Türkçe öğrenmeyi seçen yabancılara teşekkür etti. Nalan Öztürk, “Halk eğitim merkezi olarak yabancılara Türkçe öğretimi A1 seviyesi kursunu tamamladık. Geçen hafta yaptığımız sınav sonuçlarına göre 128 saati dolduran arkadaşlarımız belgelerini almaya hak kazandılar” dedi.

Afganistan’dan, Endonezya’dan, Suriye’den ve İran’dan gelerek Düzce’de yaşamaya başlayan yabancı uyruklu vatandaşlar öğrendikleri Türkçenin zor bir dil olduğunu söylediler. Yabancılar her şeye rağmen Türkçeyi öğrendikleri için mutlu olduklarını da ifade ettiler.

Türkçe öğrenen çocuklar bir tanesi ise Türkiye’de kendilerini ağırladıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.