KAYSERİ (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği ile MAZLUMDER tarafından "28 Şubat Kara Bir Gün" konulu konferans düzenlendi.

Hunat Kültür Merkezi Konferans Salonundaki konferansa konuşmacı olarak katılan Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı ve gazeteci-yazar Sinan Burhan, Türkiye'deki tüm darbelerin arkasında ABD ve dış güçlerin olduğunu öne sürdü.

"12 Eylül askeri müdahalesini ABD'nin, Türkiye'yi liberal ekonomik sisteme geçirmek için bilinçli şekilde yaptırıldığını" savunan Burhan, şunları kaydetti:

"Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA yetkililerinin o dönem ki ABD Başkanı Jimmy Carter'a giderek 'Bizim çocuklar Türkiye'de darbe yaptı' dediği biliniyor. Yine 27 Mayıs'ta Adnan Menderes hükümeti ABD'den uzaklaşmaya başlamıştı. Bunun sonucu olarak da Seydişehir alüminyum ve İskenderun demir çelik fabrikalarının işletmelerini Amerikalılar'dan alıp Ruslar'a verdi. Arkasından 27 Mayıs darbesi gerçekleştirildi. Amerika kendince Türkiye'yi cezalandırmış oldu. Daha sonra Erbakan Hoca D8'i kurdu. Amerika'nın çıkarlarına aykırı hareket ettiği için darbe yapıldı."

Burhan, Türkiye'deki tüm darbelerin hazırlayıcısının da medya olduğunu ile sürerek, irtica ve yolsuzluk iddialarıyla darbeye zemin hazırlandığını anlattı.

Darbelerden çıkışın ve kurtulmanın tek yolunun örgütlü toplum olduğunu ifade eden Burhan, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu milletin son şansıdır. Abdülhamid, Erbakan ve Erdoğan çizgisinin korunması gerekiyor. Bu çizgi düşerse Türkiye, Suriye, Irak olur" diye konuştu.

Burhan, konuşmasının ardından soruları cevaplandırdı.