SİVAS (AA) - Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdulsamet Şimşek, 28 Şubat'ın, tüm özgürlük alanlarına, değer yargılarına topyekun savaş ilan edildiği, zorbalıklarla dolu bir utanç tarihi olduğunu söyledi.

Şimşek, dernek binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde, sadece asker tarafından değil, sözde sivil toplum örgütleri, üniversiteler, medya ve sermaye grupları tarafından sınır tanımaz bir baskı ve zorbalık uygulandığını belirtti.

Sürecin, literatüre "Postmodern Darbe" olarak geçtiğini ifade eden Şimşek, "28 Şubat, tüm özgürlük alanlarına, değer yargılarına topyekun savaş ilan edildiği, zorbalıklarla dolu bir utanç tarihidir" dedi.

Şimşek, o dönemde bu grupların aldıkları brifinglerle militarizmi meşrulaştırmak için her türlü gayri hukuki uygulamaya imza attığını ve geride telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi hasarlar bıraktıklarını ifade etti.

İrtica tehlikesi adı altında başlatılan ve dindar kesimi hedef alan baskı ve zulümlerin, akıl almaz algı oyunlarıyla ülkenin en önemli sorunu haline dönüştürüldüğünü belirten Şimşek, "Toplumu fişleme birimleri oluşturulmuş 'kamusal alan' zorlama tabiri ile bir sürek avı haline getirilmiştir. En barışçıl özgürlük eylemleri şiddetle bastırılmış, gazeteciler, sivil toplum mensupları, öğrenciler DGM'lerde idamla yargılanmıştır. Süreç içindeki uygulamalar, insan hakları, hukukun üstünlüğü, eğitimde fırsat eşitliği, inanç özgürlüğü gibi anayasal haklar hiçe sayılırken, ulusal ve uluslararası kurumlar ve sözleşmeler de yanlı tutumuyla meşruiyetini kaybetmişti" diye konuştu.

Şimşek, 28 Şubat'ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.