KOCAELİ (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, 28 Şubat'ta en büyük darbenin, katsayı ve başörtüsü gibi engellere maruz kalan, ortaokulları kapatılan imam hatiplere vurulduğunu belirtti.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatipleri engellemeye çalışanların, 28 Şubat'ta bu okullar üzerinden din ve dindarlara karşı adeta topyekun savaş yürüttüğünü söyledi.

O dönemde imam hatip lisesinden yeni mezun olduğunu dile getiren Öksüz, şiddetli baskıları, birçok insan gibi kendisi ve ailesinin de yaşadığını ifade etti.

Okulu bitirdiğinde devlet memuru olmayı aklından bile geçiremediğini anlatan Öksüz, "O dönemde genç bir baba olarak kızımın geleceğine, eğitim hayatına dair ciddi endişeler yaşadık ancak katsayı engelinin devam ettiği dönemde evladını imam hatip lisesine kaydettirmenin onurunu da yaşadık. Büyük kızımın hukukçu olmak istemesine rağmen, imam hatiplerden hukuk fakültesine geçişin o dönemde neredeyse imkansız olduğunu bile bile, ailemizin ortak kararıyla yine de imam hatip lisesini tercih ettik. Mezuniyetinden sonra ise hamdolsun ilahiyat fakültesinde eğitimini sürdürdü" diye konuştu.

"Milyonlarca insan psikolojik harbe maruz bırakıldı"

"28 Şubat sürecinde milyonlarca insan orantısız güç kullanımına, psikolojik harbe ve tacizlere maruz bırakıldı" diyen Öksüz, o dönemde herkesin doğrudan veya dolaylı şekilde negatif etkilenme yaşadığını, hatta 28 Şubat'ın mimarları ile destekçilerinin de bundan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Türkiye'nin son 13 yıldır normalleşmeye başladığını, 28 Şubat'ın kötü izlerinin tek tek silindiğini dile getiren Öksüz, katsayı ve başörtüsü engellerinin bugünkü siyasi irade tarafından ortadan kaldırılmasıyla, imam hatip okullarının yeniden eski ihtişamlı günlerine döndüğünü sözlerine ekledi.