VAN (AA) - 28 Şubat sürecinde öğretmenlikten atılan ve 6 yıl sonra çok sevdiği mesleğine geri dönen Zeynep Yayla, öğrencilerinden ayrı kaldığı zamanda yaşadıklarını unutamıyor.

Van'da görev yaptığı Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan 16 yıl önce ayrılmak zorunda kalan ve 6 yıl sonra mahkeme kararıyla görevine dönen Yayla, okuldan ayrı kaldığı yıllarda önce karnındaki bebeğini ardından ödeyemediği borcu nedeniyle evini kaybetti.

Yaşadığı acı günleri AA muhabirine anlatan Yayla, 28 Şubat'ı hiç hatırlamak istemediği bir tarih olarak gördüğünü ifade etti.

Kendisi gibi mağdur olan çok sayıda insanın olduğunu, sürecin kendilerinde çok derin yaralar açtığını aktaran Yayla, "Bir 28 Şubat, bir de ondan sonra yaşadıklarımız var. Özellikle okuldan ayrıldıktan sonraki birkaç yıl çok çok zor oldu. 28 Şubat sürecinde Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda öğretmendim. Ben mesleğimi çok seviyorum ve çalışmaktan başka da bu ülkeye bir şey yapmadım" dedi.

Önce bebeğini, sonra evini kaybetti

Yayla, şöyle konuştu:

"O süreçte başımız örtülü diye maalesef görevden alındım. O dönem çocuk bekliyordum. Hiç yok yere stresten çocuğumu kaybettim. O kadar çok şey yaşadık ki tuvaletler bizim meskenimiz olmuştu adeta. Okula birileri geldiği zaman arkadaşlar bizi aşağı inmememiz için uyarırdı. O yabancı arabalar okulun bahçesinden hiç eksik olmazdı. Suçumuz neydi, bunu anlamakta gerçekten zorlanıyorduk. Biz okulda 9 örtülü arkadaştık. Sonra 3 kişi kaldık. En sonunda bizim de sonumuz arkadaşlarımız gibi oldu. Çok farklı şeyler yaşadık. İdareden de sanki bu ülkenin zencileriymişiz gibi davranılıyordu. Sadece idare de değil, her yerde de öyle davranışlarla karşılaşıyor, ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorduk."

Yayla, borcunu ödeyemedikleri için evlerini de kaybettiklerini dile getirdi.

Yıllar sonra çok sevdiği mesleğine geri dönen ve Bardakçı İlk ve Orta Okulunda mutlu bir şekilde görevini yürüten Yayla, öğrencilerine kavuştuğu anı hiç unutamadığını sözlerine ekledi.