AKSARAY (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin 3 yıl içinde 90 bin yatak kapasiteli hastaneleri hizmete açacağını belirterek, "Dünyada 90 bin yatak kapasitesiyle hastaneler yapan başka bir ülke yok. Türkiye böyle bir devlet" dedi.

Aksaray'a gelen Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, 400 Yataklı Aksaray Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katıldı. 

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl 20 Aralık'ta Aksaray'a gelerek hastaneleri gezdiğini söyledi.

Ziyaretin ardından Aksaray'ın birbirinden bağımsız hastanelerini bir araya toplamak için proje çalışmalarına başladıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki temel atma sürecine, bugün geldik. Hastane yalnızca Aksaray'a değil bölgeye hizmet edecek" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren sağlık alanında büyük hizmetleri ülkeye kazandırdığını ifade ederek, bugüne kadar arkalarında güzel eserler bıraktıklarını dile getirdi.

- "Bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe taşımak istiyoruz"

Öğrencilik dönemlerinde, 'Arkasında çil çil kubbeler bırakan medeniyetin çocukları' olmakla övündüklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"20-50 veya 100 yıl sonra bizler fani olduktan sonra 'Arkasında çil çil eserler bırakan, arkasında çil çil hastaneler bırakan bir AK Parti iktidarı dönemi yaşandı' denilecek. Bütün alanlarda olduğu gibi eğitimde de ulaşımda da çok önemli başarılara imza attık. Esasında hedeflerimiz bu başarılarımızın daha yukarısındadır. Bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe taşımak istiyoruz. Kişi başına düşen gayri safi milli hasılayı 3 bin dolardan 10 bin dolara, milletin partisi AK Parti taşıdı. Dolayısıyla bir hedefimiz daha var, 2023'te 10 bin doları 20 bin doların üzerine taşıyacağız. Bunu, bu milletle beraber AK Parti başaracak."

Müezzinoğlu, AK Parti'nin iktidara gelmeden önce Aksaray'da 10 ambulans bulunduğuna dikkati çekerek, bugün ambulans uçak ve helikopterlerinin yanı sıra çok sayıda ambulansın hizmet verdiğini aktardı.

- "2023 vizyonumuzdan rahatsız oluyorlar"

"Lafla milliyetçilik olmaz" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Birileri oturuyor Ankara'da milliyetçilikten bahsediyor. Yahu Ankara'da oturarak milliyetçilik olmaz. Bu bayrağı Türkiye'nin ve dünyanın her köşesinde dalgalandırabiliyorsan o zaman milliyetçisin. 10-15 yıl önce Almanya ve Hollanda'ya giden vatandaşlarımızın duruşlarıyla bugünkü arasında Allah'a çok şükür çok fark var. Şimdi 2023 vizyonumuzdan rahatsız oluyorlar. Almanya, Fransa, İngiltere ve İsrail rahatsız oluyor. Dünyanın ilk on ekonomisi arasına giren Türkiye, onlar için tehlike. O gidişatı bozmaları lazım. Türkiye'de istikrarı bozmaları lazım. İstikrar bozulsun ki Türk milletiyle istedikleri gibi oynayabilsinler. Yurt dışından istikrarı bozmak isteyenleri anlıyorum da içeride bozmak isteyenleri anlamakta zorlanıyorum. Hadi onlar bu milleti çekemiyorlar. Ama bu millet adına siyaset yapan, 'Cumhuriyet'in kurucusuyum' diyen, 'milliyetçiyim' diyen siyasi partilerin, bu ülkenin istikrarlı yürüyüşü önünde kurulan tuzaklar karşısındaki duruşlarına bir bakın. Bizim milletle birlik olmaya, birlikte güçlü bir yolculuk yapmaya ve o hedefe güçlü bir şekilde yürümeye ihtiyacımız var."

- 50 bin hemşire açığı var

Müezzinoğlu, sağlık alanında yetişmiş eleman sıkıntısı olduğuna dile getirerek, "50 bin hemşire açığımız var. Yardımcısı sağlıkçı elemanı ve doktor açığımız var. Burada tıp fakültesini ve yanında sağlık meslek lisesini de Aksaray'a biz kazandıracağız. Biz yapmak için varız. Onlar konuşmak için var. Konuşurken de keşke iftira atmasalar, dedikodu yapmasalar" ifadelerini kullandı.

Temeli atılan hastanenin 62 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını anlatan Müezzinoğlu, "Bir yatağa düşen kapalı alan 160 metrekare. Burada 160 metrekare dairede oturan var mı? Benim Ankara'daki evim 110 metrekare. Bu, hastamıza verilen değerdir" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sağlık alanında dünyanın en ileri noktasında olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı olarak AK Parti iktidarında, şu anda 230 tane hastane yapıyoruz. Toplam 36 bin yatak kapasiteli hastaneleri, bu ülkenin hükümeti ve bu milletin imkanları yapıyor. Bunu Batı, Türkiye'nin sağlık turizminde bölgenin lideri olmasını istemeyenler kıskanıyor. Bir de CHP ve MHP kıskanıyor. Şunu bilsinler ki biz onları da orada tedavi edeceğiz. Onların yakınlarını baş tacı edecek, oralarda bu ülkenin hekimleri tedavi edecek. Onlar da bu ülkenin vatandaşı olmanın onurunu orada yaşayacaklar. 17 tane 27 bin yatak kapasiteli şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor, 2-3 yıl içinde bitecek. Türkiye Cumhuriyeti önümüzdeki 3 yılda 90 bin yatak kapasiteli hastanelerini bitirecek. Dünyada 90 bin yatak kapasitesiyle hastaneler yapan başka bir ülke yok. Türkiye böyle bir devlet."

- "Türkiye'nin geldiği nokta dünyaya örnek olacak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ise önceliklerinin 'insan' olduğunu bildirdi. Aksaray Devlet Hastanesinin insan onuruna yakışır bir tesis olacağını belirten Aşcı, "Türkiye'nin geldiği nokta dünyaya örnek olacak. Övünülecek bir noktadayız. Aksaraylılar hizmetin en iyisine layıktır. Hükümetlerimiz devrimlerle, son 10 yılda hizmetleriyle özellikle sağlık alanında başarı gösterdi" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Hastanenin, 19 Mayıs 2017'de tamamlanması hedefleniyor.

Törene, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ve çok sayıda vatandaş katıldı.