Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Yeni Osmaniye Mahallesinde resmi kayıtlarda ’orman arazisi’ olarak geçtiği için hak sahipleri tarafından 42 yıldır tapusuz olarak kullanılan 540 dekar zeytin arazisinin tapusu, yapılan düzenleme ile yeniden çıkartılarak sahiplerine teslim edildi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Yeni Osmaniye Mahallesinde resmi kayıtlarda ’orman arazisi’ olarak geçtiği için hak sahipleri tarafından 42 yıldır tapusuz olarak kullanılan 540 dekar zeytin arazisinin tapusu, Yeni Osmaniye Muhtarlığının girişimleri ve Manisa Kadastro İl Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu yeniden çıkartıldı. 124 adet tapunun teslimi için mahalle meydanında program düzenlendi. Programa Saruhanlı İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Manisa Kadastro İl Müdürü Hanefi Sitemoğlu, Saruhanlı İlçe Kadastro Şefi Hüseyin Sarıçalı ve vatandaşlar katıldı.

MAHALLEDE TAPU SEVİNCİ

İl müdürü Sitemoğlu, yaptığı açıklamada 42 yıldır süren tapu mağduriyetinin giderildiğini dile getirerek şöyle dedi:

“Yeni Osmaniye’de 766 Sayılı Tapulama Kanunu’na göre 1972 yılında tesis kadastrosu geçmiş. Bugün tapusunu verdiğimiz arazilere o tarihte tapu verilmiş ancak yapılan itiraz üzerine bu arazilerin ’orman arazisi’ olduğu gerekçesi ile tapular geri alınmış. 1993 yılında Yeni Osmaniye’den Orman Kadastro Komisyonu geçti. Komisyon, bu arazileri tekrar ’kültür arazisi’ olarak bıraktı. Mahalle sakinleri, kendilerine ait olan ancak tapuları bulunmayan arazilerini bu tarihe kadar kullanmaya devam etti. Muhtarımız Hasan Hırçıner’in girişimleri, genelmüdürlüğümüzün onayı sonucu il müdürlüğümüzün marifeti ile burada yeniden bir çalışma yapıldı. Zilyetlik şartları, 20 yıllık kazandırıcı zaman aşımı süresi oluştu. Böylece hak sahipleri tapularına kavuştu. Hayırlı olsun.”

Sitemoğlu’nun konuşmasının ardından Karataş ve Karaköy mevkisinde 124 parselden oluşan 540 dekar arazinin tapuları sahiplerine teslim edildi. Mahallede tapu sevinci yaşandı.