SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Arifiye ve Hendek ilçelerinde yük taşımacılığı yapan bazı kamyonculara, Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) farklı tarihlerde kaçak geçiş yaptıkları gerekçesiyle 5 ile 45 bin TL arasında ceza geldiği iddia edildi.

Sınırlı Sorunlu (S.S.) Doğu Marmara Kamyoncu Kooperatif Üstbirlik Başkanı Ali Dayıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında uygulamaya geçen HGS'den verimli sonuç alamadıklarını savundu.

Araçlara yüklü miktarda ceza geldiğini öne süren Dayıoğlu, "Ceza ücretleri 10 katı olarak tarafımıza gönderiliyor. Bu cezalarda çok büyük adaletsizlik var. Karayollarının gişelerdeki cihazları çalışmıyorsa bizim esnafımızın günanı ne?" diye konuştu. 

Dayıoğlu, HGS'lerinde kredisi bulunmayanları savunmadıklarını ancak olup da ceza gelen arkadaşlarının sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Bugün Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'yle görüştüm. Başkanlığını yaptığım kooperatiflerde 45, 30, 16 bin TL ve daha da yüksek miktarlarda HGS cezası gelen arkadaşlar var. Devletin bütçesini kamyoncu esnafı mı tamamlayacak? Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzden bu durumla hassasiyetle ilgilenmesini talep ediyoruz. Bir an önce HGS sisteminin düzenlenmesini istiyoruz. Gerekiyorsa bununla ilgili Cumhuriyet Savcılığına da başvuruda bulunacağız."

Arifiye Taşıyıcılar Kooperatifi Üyesi Fethi Özkan da HGS hesabında para olmasına rağmen şehirlerarası giriş ve çıkışlardaki teknik hatalar yüzünden mağdur olduğunu savundu. 

Kamyonlarına, farklı tarihlerde kaçak geçiş yapıldığı gerekçesiyle toplam 45 bin TL ceza geldiğini belirten Özkan, "HGS cezaları on katı olarak bize geliyor. HGS girişlerinde kontrol ediyoruz, yeşil yanıyor ama çıkış yaparken kırmızı yanıyor. HGS sisteminde en kısa mesafeler en uzun mesafe olarak gösteriliyor. Bize hiçbir bildirim gelmeden yüksek miktarlarda cezalar gönderiliyor. Bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.