Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sendikanın Elazığ Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere Elazığ’a geldi. Sağlık çalışanlarının yıpranma payı almasıyla ilgili Bakanlıklar nezdinde çalışmaların devam ettiğini belirten Memiş, 450 bin sağlık çalışanının yıpranma payı almasıyla ilgili çalışmanın meclise geleceğini ifade etti.

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurula Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Naim Güllüce, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Elazığ milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Naim Güllüce, selamlama konuşması yaparak sağlık çalışanlarının önemli bir görev ifa ettiğini kaydetti. Bakan Güllüce genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak sağlık çalışanlarının hak ettiği hizmeti alabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlıkçılık çok iyi bir meslek ben mühendisim mesela sağlıkçılık bize göre daha avantajlı çünkü her yaptığı hizmette dua alan bir iş işiniz var. Çok güzel bir iş bir kere insani anlamda iyi bir iş ikincisi de Sağlık Sen ve personeli ile yöneticileri ve üyeleri belirli değerler taşıyan ve belirli amaçlar taşıyan insanlığın yüce değerlerine nasıl hizmet ederim diye gayretler içerisinde olan bir ekip. 20.asır bir çok şeyi geliştirdiği arttırdığı akıllara seza işlerin bulunduğu bir asır. İş yerinizdeyken mutfağınızdaki fırının içerisindeki tavuğun kaç derecede pişeceğine kumanda edecek kadar teknoloji var ama bir şeyi de yok etti. Kalbi yok etti gönlü yok etti insanlığı yok etti paylaşmayı yok etti sevgiyi yok etti barışı yok etti ve mazlumu çok etti zulmü çok etti haksızlığı çok etti."

"YIPRANMA PAYIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA MECLİSE GELECEK"

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 450 bin sağlık çalışanının yıpranma payı alabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Memiş, "Son üç yıldır biz yıpranma payı üzerinde duruyoruz. Bu konuyu iki tane bakanımıza defalarca söyledik. Bakanlık bürokratlarımıza defalarca anlattık kendileri de sağlıkçı olan ne bakanlarımız ne bakanlık bürokratlarımız bu konuya kulağını açmadı ama Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı sağlık çalışanları yıpranıyor sağlık çalışanlarına beş yılda bir yıpranma payı verilsin talimatını orada bakanına verdi. Bu konu çalışılıyor. Çalışma bakanlığı ayrı çalışıyor, sağlık bakanlığı ayrı çalışıyor. Biz de geçtiğimiz günlerde çalışma bakan yardımcımızı ve Perşembe günü sağlık bakanımızı ziyaret ettik. Bir çalıştay yapalım. Çalışma bakanlığından maliye bakanlığından ve üniversitelerden akademisyenlerin de olduğu bir çalıştayla beraber hangi sağlık çalışanına ne kadar yıpranma payı verilsin bunu beraber çalışalım ve 450 bin sağlık çalışanının hizmetlisinin memurunun hemşiresinin hekiminin bütün sağlık çalışanlarının yıpranma payından faydalanması için bu çalışmayı yapalım dedik. İnşallah bu çalışmayı yapacağız önümüzdeki günlerde ya torba yasanın içerisinde ya da bir kanun teklifi ile beraber 450 bin sağlık çalışanı için yıpranma payı verilmesi konusu meclis gündemine gelecek ve sizlerden aldığımız destekle sizlerin erdiği güçle 450 bin sağlık çalışanına yıpranma payını hep beraber müjdeleyeceğiz. İnşallah lisans tamamlama ile ilgili sayın başbakanımızdan talepte bulunduk bununla ilgili de gerekli talimatları verdi lisans tamamlamayı bir an önce hazırlayın diye. Şu an YÖK başkanı halen ayak diriyor tabi bu sözü bize veren o gün Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıydı simdi Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı. Hayırlı olsun ziyaretine gittiğimiz zaman bu sözü hatırlatacağız ve bu talimatlarını yenilemelerini 100 bin arkadaşımızın sabırsızlıkla beklediği müjdeyi bir an önce vermesini inşallah sizlerden aldığımız güçle sağlayacağız” dedi.