KAYSERİ (AA) - Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği ile Hacılar Erciyes Gençlik ve Spor Kulübü 5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı etkinliği düzenliyor.

Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış faaliyetleri kapsamında geleneksel olarak gerçekleştirilen 5. Ulusal Erciyes Zirve Tırmanışı'na 20 ilden 100 dağcının katılmasını beklediklerini söyledi.

Dağcıların cumartesi günü Tekir bölgesinde toplanacaklarını ve 2 bin 700 rakımdaki dağ evinde kamp kuracaklarını belirten Yılmaz, gece 02.00'de tırmanışa başlayacaklarını ve pazar günü 11.00'de zirveye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Zirvede saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyacaklarını ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tırmanış yaparken hayatını kaybeden dağcıları anacaklarını anlatan Yılmaz, anı defterini imzaladıktan sonra inişe geçeceklerini dile getirdi.

Kış tırmanışlarının yaz tırmanışına göre çok daha zor ve riskli olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"3 bin 916 metre yükseklikle İç Anadolu'nun en yüksek dağı olan Erciyes, kış tırmanışları için en çok tercih edilen dağlar arasında yer alıyor. Dağcılarımız kış tırmanışlarında kazma, kar küreği, çivili bot gibi malzemeleri kullanıp tecrübe kazanıyor. Ayrıca soğuğa karşı dayanıklı olmayı, kıyafet seçimini, duvar yapmayı ve çığa karşı nasıl korunacaklarını öğreniyorlar. Kış tırmanışlarını başarıyla gerçekleştiren dağcılar hem kendilerini formda tutuyor hem de yaza hazırlık yapmış oluyor. O nedenle bu tür tırmanışları önemsiyoruz."